HomeSense categoriaLa Sénia aprova el Pla d’ordenació urbanística que va començar a tramitar-se...

La Sénia aprova el Pla d’ordenació urbanística que va començar a tramitar-se fa setze anys

MONTSIÀ // El Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de la Sénia ja és una realitat. Tot i que el municipi del Montsià no estava obligat a tramitar un POUM, l’any 2005 el consistori senienc va iniciar-ne la tramitació i el va aprovar de forma inicial el 2007, per tal d’adequar el planejament urbanístic a la realitat del municipi. Però arran la crisi del 2009, els plantejaments d’aquell POUM optimista van quedar enrere, per la qual cosa feia diversos anys que la població i diferents sectors econòmics demanaven treballar per a un Pla adaptat a les necessitats reals del municipi. Just per estos motius, al ple del mes de desembre de l’Ajuntament de la Sénia es va dur a terme l’aprovació inicial del POUM, el mateix que havia començat a tramitar-se setze anys enrere.

“Si retrocedim quinze anys en el passat, a la Sénia es preveia un creixement molt important, és per això que es va començar a treballar en un POUM. L’any 2005 es preveia que el 2020 la Sénia tingués 15.000 habitants, mentre que actualment no arribem als 6.000 veïns”, explicava l’alcalde senienc, José Ramon Bellaubí. El batlle afegia també que “durant tots estos anys les coses han anat canviant i hi ha hagut al·legacions, però finalment hem pogut resoldre tots els problemes i l’hem aprovat, cosa que després de tants anys és una molt bona notícia”, celebrava Bellaubí. Segons l’alcalde, durant tot l’any l’Ajuntament ha treballat conjuntament amb la Comissió d’Urbanisme per a garantir que s’estaven fent les coses de forma correcta per a procedir a l’aprovació.

D’esta manera, el nou POUM reduïx la proposta d’ampliació de sòl urbà i sectors de sòl urbanitzable, a fi de poder donar una resposta àgil a les diferents necessitats del veïnat i els sectors que treballen al territori, amb la qual cosa es facilitava la implantació de nous usos, activitats i indústries. L’alcalde explicava que “amb este nou Pla d’ordenació urbanística es podran construir més habitatges i empreses, no només dins del poble, sinó també a la zona industrial. És un gran pas, ja que fins ara ens havíem d’adaptar a la legislació antiga i això no estava permès”, tancava.
 

Pressupost per al 2021
El darrer ple de l’Ajuntament també va aprovar el pressupost per al 2021, uns comptes que superen els 5,1 milions d’euros per a donar resposta a les necessitats provocades per la pandèmia. José Ramon Bellaubí apuntava que és un pressupost basat en la necessitat sanitària, educativa i social: “Este és un pressupost basat en l’austeritat i el control de la despesa pública, però pensant en el benestar de tots els ciutadans”, deia, tot destacant l’increment de 147.000 euros per a les diferents línies d’ajuts per a serveis socials, comerç, autònoms i empreses. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies