HomeSocietatLa Taula del Sénia inicia la creació d’un protocol per a millorar...

La Taula del Sénia inicia la creació d’un protocol per a millorar les sinergies en municipis fronterers

Els municipis fronterers sempre s’han trobat amb complicacions administratives en el dia a dia, fet accentuat per la pandèmia i les restriccions de mobilitat. Per això, la Taula del Sénia treballa en una guia per a facilitar la vida d’estos habitants i ha iniciat les gestions amb les Generalitats valenciana i catalana per a crear un protocol perquè la zona fronterera, a banda i banda del riu Sénia, puga treballar amb col·laboració en una sèrie d’àmbits.

“Per exemple, àmbits d’ensenyament, estudiants de part catalana que puguen estudiar a la part valenciana sense haver de fer coses rares; també, en temes d’emergències: si hi ha un foc a la part valenciana, que els de la part catalana tinguen clar quan poden actuar-hi o no”, explica el president de la mancomunitat, Antonio Ollés, a La Plana Ràdio, que hi afegix altres aspectes en matèria d’infraestructures o sanitària, com “els ponts que separen una banda de l’altra, que estan una mica dixats. Quant a l’assistència mèdica, és escandalós com a les Cases del Riu, que és un barri del Rossell, però que està enganxat a la Sénia, tenen assignat el consultori de Traiguera, tot i que a peu poden arribar al municipi senienc. Coses una mica il·lògiques. Doncs, demanem a les administracions que es parlen i que facen una sèrie de convenis en tots estos àmbits perquè la vida del ciutadà siga més fàcil”.

Ollés reconeix que no s’està avançant igual amb els dos organismes, i que la Generalitat de Catalunya va per endavant, abans que la valenciana, però és optimista, tot i no saber com els podrà afectar el recent canvi de govern català.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 58

Últimes notícies