HomeSocietatL'escape room ''Los hereus del Panxampla' es duu a terme a Roquetes...

L’escape room ”Los hereus del Panxampla’ es duu a terme a Roquetes fins al novembre

El Baix Ebre compta amb una nova activitat d’oci per esta tardor. Es tracta
d’un scape room, ubicat a la zona esportiva de Roquetes, anomenat Los hereus
de Panxampla i creat per Okay productions i l’Ajuntament de Roquetes.

El joc d’aventura, en què poden participar grups d’entre 2 i 6 persones per un preu de 35 euros, seguix el model habitual d’un joc d’escapada en què els participants han de desxifrar un seguit de proves i reptes per a aconseguir descobrir un misteri que, en este cas, està inspirat en la figura del bandoler Joan Pujol i Fontanet, més conegut com a Panxampla,

D’esta manera, es busca donar a conèixer d’una manera lúdica una part de la història del Baix Ebre i la influència del bandolerisme durant els segles XIX i XX al territori.

Per a crear la narrativa del joc, hi ha un fil argumental que ha estat treballat per Felipe Tallada i Alberto Lamote de Grignon, dos dels socis de l’entitat impulsora, després de l’estudi d’apunts històrics destacats sobre la figura del bandoler i d’altres com la Pastora, que també apareix en la partida.

Vam creure que una de les coses que podíem fer era recuperar la figura de Panxampla i incorporar-la a un escape room, tenint en compte que és un tema molt complex pel context històric rigorós; així que vam pensar a portar-ho a l’actualitat”, explica Roger Font, president d’Okay Productions, que detalla que “en este cas, amb uns hereus de Panxampla a qui busquen els Mossos, acció per a la qual demanen la col·laboració dels participants”.

D’esta manera, la història es basa en uns bandolers moderns. Estos estan en unes coordenades que els participants han de descobrir després de rebre instruccions i context a càrrec d’un actor disfressat de mosso i de visualitzar una notícia de televisió preparada expressament. En l’activitat s’hi podrà participar fins al novembre i és necessari tenir 16 anys i fer una reserva a través del web okproductions.org.

L’scape room també compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre i
de la Diputació de Tarragona i es fa amb col·laboració amb el Departament
d’Audiovisuals dels Mossos d’Esquadra i amb les empreses Segona Volta i Eports.

Col·laboració amb centres educatius

Font apunta la importància de fer esta classe d’activitats lligades a la cultura. “Tenint en compte la densitat de població que tenim al territori i l’impacte que pot generar un escape room, no podem exigir-ne una gran quantitat, com és el cas d’altres zones, però sí que estos aporten coneixements culturals, de manera que una part d’oci siga una manera de conèixer la nostra cultura”. Amb este pretext, l’entitat ha buscat apropar-se també als centres educatius, com l’Escola d’Adults de Tortosa, on els alumnes preparen un projecte de final de curs relacionat amb esta activitat. “L’objectiu és que siga una manera didàctica de conèixer la història, i volem que instituts i altres centres educatius en puguen ser part”, conclou el president.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 80

Últimes notícies