HomeCulturaLa tercera edició de l’EbreLumen, ‘Inspira Natura’, recorrerà deu pobles de la...

La tercera edició de l’EbreLumen, ‘Inspira Natura’, recorrerà deu pobles de la Ribera d’Ebre, a partir del 14 d’abril

Torna una nova edició del festival EbreLumen ‘La llum de l’Ebre’, un projecte singular de la Ribera d’Ebre que projecta creacions de vídeo de gran format en espais exteriors de la comarca, per tal de fomentar el patrimoni natural, fluvial, cultural i històric de la demarcació. Arrencarà el pròxim divendres 14 d’abril amb el lema ‘Inspira Natura’ i recorrerà deu pobles riberencs, amb l’aspiració de convertir-se en un referent dels festivals de primavera del país i dinamitzar dos actius de la comarca: la cultura digital i el turisme de proximitat.

Així, la inauguració tindrà lloc el dia 14, a Miravet, el poble amb més reclam turístic de la comarca, i s’allargarà fins a mitjan maig, amb dos projeccions audiovisuals a la setmana, els divendres i els dissabtes, a les 22 h. “Tots els vídeos d’esta edició són de nova creació”, i aniran lligats al patrimoni local de cada municipi, detalla la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

Afegix que “els indrets on es projectaran també seran nous, per tal de fer-ho més atractiu per a aquelles persones que ja ens han acompanyat en les dos darreres edicions”. En este sentit, hi haurà projeccions sobre els Sirgadors i els senyors d’Entença del castell a Móra d’Ebre, de l’oli en el cas de Ginestar i la Palma i el Vimblanc -vi dolç- de Vinebre, per exemple. Finalment, la suma del patrimoni propi de cada poble ajudarà a construir la visió global de la comarca a través de les produccions que porten el segell de Ricardo Cançado, referent en el món del videomapatge.

Així mateix, les projeccions arrencaran a les 22 hores i es faran quatre passis del videomapatge, un cada 15 minuts, a cadascun dels municipis participants i sempre en un indret proper al riu. També continuaran els maridatges amb productes locals i música, per tal d’allargar el festival.

D’altra banda, en el cas de Vinebre, el 15 d’abril a la tarda, també hi haurà la jornada EbreLumen Talent, una formació dirigida a professionals de centres artístics de la província de Tarragona, que tindrà lloc a Ca Don Joan, i que està oberta al públic en general.

L’any passat, EbreLumen va rebre 2.500 visitants, una xifra que, des de l’organització, esperen superar en esta edició. “Cada vegada s’està valorant més este festival. L’EbreLumen s’està fent gran amb només tres edicions”, diu el comissari del festival de videomapatge i natura de Catalunya, Albert Pujol.

Article anterior
Article següent
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 41

Últimes notícies