HomeSocietatLa Terra Alta demana suport al Govern per desplegar un projecte contra...

La Terra Alta demana suport al Govern per desplegar un projecte contra el despoblament

Fibra òptica a tota la comarca, mobilitat a demanda i rehabilitar habitatges per al lloguer. Aquesta és la fórmula de la Terra Alta per mirar d’aturar el despoblament i generar oportunitats en què es basa el projecte de resiliència que han presentat al departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. Representants del Consell Comarcal han entregat la proposta, aquest dimecres, a Francesc Fornells, secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial i han aprofitat per demanar que es traslladi a la Terra Alta la prova pilot que el Govern fa en set municipis de les Garrigues per facilitar l’arrelament de la població. Fornells ha dit que treballen per convertir la prova en un projecte dotat de pressupost.

El projecte ‘Terra Alta: projecte de resiliència i oportunitats’ es basa en el desplegament de la fibra òptica a tota la comarca, la creació d’un projecte de mobilitat a demanda -que està treballant la Taula de Mobilitat de la Terra Alta-, i la rehabilitació d’habitatges de titularitat pública per a destinar-los al lloguer de primera ocupació.

Segons la presidenta del Consell Comarcal, Neus Sanromà, amb el suport del Govern a aquesta proposta o amb la implementació a la Terra Alta d’actuacions que es preveuen en la prova pilot de les Garrigues, “es demostraria plena coherència” i es donaria “continuïtat” als projectes iniciats per la Generalitat, com el pla pilot d’envelliment quilòmetre zero que es va posar en marxa a la Terra Alta o el ‘Catalunya país viu, país d’oportunitats’ – promogut per l’expresident Quim Torra i del qual la comarca es va desvincular arran de la projecció de nous parcs eòlics.

De les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, Sanromà ha recordat que la Terra Alta és la que té més dificultats per arrelar gent, activar el retorn del talent, implementar indústria i crear llocs de treball qualificats. “És per tot això que necessitem el suport del Govern, amb aquesta mirada d’apostar per la Catalunya sencera, per activar aquest reequilibri territorial i treballar per fer-nos més resilients“, ha dit, fent referència a les pautes que ha portat Nacions Unides a escollir les Terres de l’Ebre com un territori d’estudi de la resiliència i l’adaptació als canvis digitals i climàtics.

Segons han apuntat des del Consell Comarca, Fornells s’ha mostrat “predisposat” a atendre la petició, perquè “la Terra Alta compleix plenament les condicions“, i ha assegurat que ho traslladarà al territori convocant un consell d’alcaldies per tractar la qüestió.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 22

Últimes notícies