HomeSocietatLa Terra Alta pionera en tenir el primer Carnet Jove comarcal del...

La Terra Alta pionera en tenir el primer Carnet Jove comarcal del país

El director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch, i la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, han presentat  el nou Carnet Jove de la Terra Alta i la seua promoció entre el jovent de la comarca. Ho han fet acompanyats del coordinador territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, i del conseller comarcal de Joventut, Isidre Sampé.

El Carnet Jove presentat este matí és el primer de Catalunya que té un abast comarcal i no pas municipal, com és el cas dels vuit carnets joves locals associats al CJ d’àmbit nacional que Joventut ha implantat en diferents municipis. Esta mesura s’aplicarà a les comarques amb poca població, com és el cas de la Terra Alta.

L’objectiu de la iniciativa és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent dels 12 pobles de la comarca i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguen utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’esta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i el conjunt de la comarca, i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació del nou Carnet Jove de la Terra Alta marca el punt de partida de l’expedició dels nous carnets, que inclouran el logotip del Consell Comarcal de la Terra Alta, mentre que la resta de la imatge mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d’abast nacional i internacional.

D’esta manera, els joves dels 12 municipis de la Terra Alta que des d’avui decidisquen fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer a través de carnetjove.cat/terraalta, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de la Terra Alta té un format digital i es pot fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves han d’acreditar que resideixen a la comarca tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seua banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renoven perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de la Terra Alta a l’APP del CJ. D’altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma impulsada per CaixaBank.

La presentació d’avui també ha servit de tret de sortida a la campanya de comunicació publicitària per tal de potenciar que més joves es facen el nou Carnet Jove de la Terra Alta. En aquest sentit, des del Consell Comarcal es farà difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials, mitjans de comunicació i distribució de díptics i pòsters promocionals als equipaments culturals i esportius de la comarca.

L’objectiu, tal com ha explicat director general de l’ACJ, Cesc Poch, és que el nou Carnet Jove de la Terra Alta connecte el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món de la comarca i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat. “El Carnet Jove que presentem avui és una eina d’arrelament al territori i de retorn dels joves a la comarca”, ha indicat Poch.

Així mateix, el responsable de l’ACJ ha afegit que, l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove el fa “una eina encara més útil pel dia a dia del jovent a la comarca. I de retruc, potenciar el comerç local de proximitat en aquests durs moments de la pandèmia de la Covid-19“, al mateix temps que també respon a la mateixa demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30é aniversari del carnet.

Per la seua banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, ha explicat que el nou carnet jove servirà per a apropar les persones joves als comerços de les poblacions de la comarca i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. “El Carnet Jove comarcal garantirà un apropament dels serveis municipals als joves de la Terra Alta, així com descomptes als comerços habituals que permetran utilitzar-lo de forma gairebé quotidiana, més enllà del transport públic i de grans cadenes comercials inexistents al territori que fins ara només en permetien el seu ús de forma esporàdica”, ha afirmat Sanromà. “A més a més -ha afegit- el jovent que no és resident a la comarca, però hi ve els caps de setmana o durant les vacances, també podrà gaudir de les diverses promocions”.

Finalment, el conseller comarcal de Joventut, Isidre Sampé, ha indicat que la iniciativa “serà una oportunitat per a les empreses per entrar a formar part d’un projecte de la magnitud del Carnet Jove amb l’objectiu de potenciar el comerç de proximitat, per una banda, i oferir-li visibilitat més enllà dels límits comarcals, per l’altra. Tot això, sobretot, en un moment tan delicat com el que estem vivint”.

Campanya per a sumar avantatges 

Per a millorar la qualitat i quantitat dels avantatges del Carnet Jove a la Terra Alta també s’ha iniciat recentment una campanya de captació entre el comerç, les empreses i les entitats de la comarca.

Com a resultat d’esta acció, de moment s’ha aconseguit més que doblar els 15 avantatges i descomptes que hi havia fins ara i vorejar, provisionalment, la quarantena d’avantatges. Estos nous descomptes potencien àmbits útils pel dia a dia dels titulars com són els de la formació, informàtica, perruqueria o estètica, que s’afegiran als que ja comptava la comarca en àmbits com l’esport, la salut, la cultura o el lleure.

A més, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha intervingut amb els ajuntaments de la comarca per oferir pròximament un seguit d’avantatges en serveis municipals per tal que el jovent puga treure el màxim profit del Carnet Jove en el seu dia a dia, com ara l’accés amb descompte a diversos centres d’interpretació locals, equipaments esportius i d’oci, espais de treball col·laboratiu o en actes culturals i festius, entre d’altres.

Esta nova oferta ja es pot consultar al nou espai web del Carnet Jove de la Terra Alta. De totes maneres, la campanya de captació d’avantatges continua oberta i, per tant, els descomptes s’incrementaran al llarg de l’any.

D’esta oferta se’n poden beneficiar els més de 1.000 titulars (52% noies i 48% nois) que el CJ té avui a la Terra Alta, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1%), 14-17 anys (15%), 18-21 (28%), 22-25 (28%), 26-30 (26%) i 31 anys (2%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 52% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Terra Alta.

A més del jovent de la Terra Alta, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ a la comarca també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre (16.174 joves), a Catalunya (més de 500.000 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

Una de les maneres per promocionar el Carnet Jove de la Terra Alta als comerços locals és la col·locació d’un distintiu a l’entrada de l’establiment, una mesura que ja podran dur a terme les noves empreses i serveis adherits aquests mesos. Esta actuació es complementa amb altres accions com són una mirada local per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facen ús del servei.

L’ACJ va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans: L’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Agramunt, Palamós, la Seu d’Urgell, Manlleu i Amposta. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut seguisca estenent-la en nous municipis i comarques, com és el cas de la Terra Alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies