HomeSense categoriaLa Terra Alta presenta una Ruta del Vi que integra vint cellers...

La Terra Alta presenta una Ruta del Vi que integra vint cellers visitables i 32 experiències enoturístiques

 

El Consell Comarcal de la Terra Alta i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen (DO) Terra Alta han presentat avui la Ruta del Vi de la Terra Alta, en el decurs d’un acte que ha tingut lloc a l’Oficina Municipal de Turisme de Gandesa.

L’alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i el president del Consell Regulador DO Terra Alta, Joan Arrufí, han presidit la presentació del material divulgatiu d’aquest nou producte turístic de la contrada, una ruta que inclou una vintena de cellers que  ofereixen visites al públic i fins a 32 activitats enoturístiques que es poden fer a la Terra Alta.

El material divulgatiu que s’ha presentat avui consta d’un fullet desplegable que aplega per primer cop tots els cellers terraltins que obren les seues portes al públic, fent indicacions de les característiques i de les condicions del programa de visites que ofereixen. També recull la diversitat d’activitats enoturístiques paral·leles a la visita de cellers que ofereix la comarca, dividides en diferents apartats: enoturisme cultural, entre vinyes, gastronòmic, familiar i per a experts i apassionats del món del vi. El material inclou mapes, explicacions sobre la gastronomia, els paisatges, l’oferta agroturística i el calendari de festes del vi que s’organitzen a la Terra Alta durant l’any. També hi ha una referència i el contacte de l’empresa ViOrigen, especialitzada en experiències enoturístiques a la Terra Alta, i els indrets on es pot adqueir vi de la denominació d’origen. 

David Esteller, consultor especialitzat en enoturisme i director de Tourislab SL, empresa que ha dut a terme, juntament amb DCB Turisme, la tasca de recerca i estructuració de l’oferta enoturística a la zona de la Terra Alta, ha sigut l’encarregat d’explicar les característiques de la ruta i del material que avui s’ha començat a distribuir. Per a Esteller aquesta ruta és un producte que posiciona la comarca en el mercat de l’enoturísme, amb grans possibilitats d’èxit, atès el volum i el nivell de l’oferta que s’ha anat creant en la zona de producció en els últims anys, la seua qualitat i la diversitat d’activitats complementàries que a dia d’avui ofereix la Terra Alta al turista enològic. 

La ruta i el nou material divulgatiu és el resultat d’un llarg treball que es va iniciar l’any 2016 i que s’ha anat concretant amb la col·laboració dels diferents agents dels sectors vitivinícola, agroturístic i públic de la comarca. El pròxim pas per a potenciar el turisme enològic serà la constitució d’una Taula de l’Enoturisme, la qual aplegarà els representants públics i privats del sector amb l’objectiu de canalitzar, impulsar i dinamitzar les iniciatives que es generin al voltant del binomi format pel vi i el turisme. 

El mapa-guia de la Ruta del Vi s’ha elaborat en el marc del projecte “Treball a les 7 Comarques” Terra Alta Més, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Terra Alta i el Consell Regulador DO Terra Alta. Fins a dia d’avui no existia cap material divulgatiu on apareguessin tots els cellers que ofereixen experiències enoturístiques a la Terra Alta així com les activitats que proposen als visitants. 

 

L’acte ha finalitzat amb la degustació d’una copa de vi, gentilesa del Consell Regulador de la DO Terra Alta.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies