HomeSense categoriaLa URV s’adhereix al hackató europeu per trobar solucions als reptes del...

La URV s’adhereix al hackató europeu per trobar solucions als reptes del coronavirus

La Comissió Europea (CE), amb la col·laboració dels estats membres de la UE, organitza el hackató ‘EUvsVirus’ per desenvolupar solucions innovadores per als reptes relacionats amb el coronavirus. Este esdeveniment connectarà la societat civil, els científics, els creadors d’innovacions i els inversors de tot Europa els dies 24, 25 i 26 d’abril per ajudar a combatre les conseqüències i el desafiament que representa la pandèmia en diferents àmbits: salut, empresa, cohesió social i política, educació i treball a distància, i finances digitals.

La URV s’ha adherit al hackató com a institució sòcial i per això fa una crida als membres de la comunitat universitària a participar en este esdeveniment. Estudiants, personal tècnic i personal investigador amb experiència o idees innovadores en qualsevol dels àmbits proposats poden formar part dels equips que durant tres dies treballaran voluntàriament en aquest repte col·lectiu. Per participar-hi com el que la CE denomina “solucionadors de problemes” cal registrar-se al web euvsvirus.org individualment o en equip. La inscripció és oberta fins al mateix inici de l’esdeveniment el divendres 24 d’abril.

La Comissió també cerca experts en les àrees en què s’estructuraran els reptes a resoldre i que exerciran de figura de suport als participants (“solucionadors de problemes”), amb la seua visió i experiència, o de coordinadors dels equips.

Els millors projectes resultat del hackató es podran desenvolupar a través de la nova plataforma Covid del Consell Europeu d’Innovació.

Alguns dels reptes que es pretenen resoldre durant els tres dies de l’esdeveniment són el desenvolupament fiable de tests de detecció ràpids; la creació d’un nou ventilador mèdic amb components de les indústries aeronàutica, automobilística i de busseig per produir ràpidament i a gran escala; la creació d’eines senzilles per ajudar a les empreses a operar online; la cerca de solucions per a les necessitats financeres a curt termini de les empreses: la detecció de les persones vulnerables i les seues necessitats; la creació de sistemes automàtics per filtrar notícies falses; la difusió de l’agenda cultural, i millores en les metodologies i eines d’aprenentatge a distància, entre molts d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 44

Últimes notícies