HomeFestesLa XXVII Festa del Renaixement inclou un total de 87 espectacles i...

La XXVII Festa del Renaixement inclou un total de 87 espectacles i recreacions i una quinzena d’estrenes

La programaci贸 de la XXVII Festa del Renaixement inclou un total de 87 espectacles i recreacions que portaran a Tortosa un total de 52 companyies, 34 de les quals territorials i la resta d’脿mbit estatal i internacional, entre el 18 i el 21 de juliol. Una programaci贸 que renova continguts amb una quinzena d’espectacles d’estrena, augmenta l’activitat al carrer, refor莽a la programaci贸 al voltant dels campaments i tavernes i dedica una desena de propostes a la figura de Crist貌fol Despuig, amb motiu del 450猫 aniversari de la mort de l’autor de “Los Col路loquis de la Insigne ciutat de Tortosa“, obra referent de la prosa renaixentista catalana.

Presentem un programa amb una 脿mplia oferta d’activitats de caracter l煤dic i cultural, amb un centenar de propostes d’activitats di脿riament, que ens faran reviure l’esplendor de la Tortosa renaixentista i que 茅s una oportunitat per mostrar als visitants els m煤ltiples atractius de la ciutat“, ha manifestat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que avui ha presentat el programa d’actes de la festa conjuntament amb el regidor de la Festa del Renaixement, V铆ctor Grau. En aquesta edici贸, el Renaixement estrena imatge corporativa i renova continguts.

A m茅s, la XXVII Festa del Renaixement ser脿 m茅s sostenible i inclusiva. En aquest sentit, es reduir脿 la generaci贸 d’electricitat amb combustibles f貌ssils; es fomentar脿 la mobilitat a peu amb itineraris recomanats; es promour脿 l’煤s del got de la Festa que ser脿 100% biodegradable fet amb clofolla d’arr貌s i s’augmentaran el nombre de contenidors de brossa pel recorregut, uns contenidors amb espais diferenciats per a cada fracci贸 de residu.

Per tal de fer una festa m茅s inclusiva i accessible a totes les persones, tal com ja es va fer l’any passat, s’habilitar脿 una fila zero per persones amb mobilitat redu茂da i altres necessitats funcionals; hi haur脿 la traducci贸 simult脿nia d’actes i cerim貌nies amb llenguatge de signes i es senyalitzaran els espais amb pictogrames i s铆mbols. Tamb茅 hi haur脿 punt lila i s’habilitar脿 un espai nad贸, un espai tranquil i c猫ntric (al carrer de la Rosa, a l’oficina del nucli antic) on poder alletar i canviar els bolquers als nadons.

Amb l’objectiu d’acostar el Renaixement al jovent, el regidor de la Festa ha explicat que s’activar脿 la campanya ‘El Renaixement per als joves‘, amb paquets de descompte per accedir a diferents espectacles. A m茅s s’ha programat un espectacle transdisciplinari a les Avan莽ades de Sant Joan, que es convertiran en un espai nocturn amb llum, so i m煤sica de diferents estils per viatjar a trav茅s de la m煤sica per les etapes de la hist貌ria de la m脿 de Leonardo da Vinci.

Tamb茅 entre les novetats de la XXVII edici贸 hi haur脿 una fira d鈥檃ntiguitats al pavell贸 firal i s’iniciar脿 la Fira dels Temps, la primera Fira Internacional d鈥橢spectacles de Recreaci贸 Hist貌rica, amb un programa de prescripci贸 per a professionals i programadors d鈥檈sdeveniments renaixentistes. “Renovem continguts amb nous espectacles, incrementem la freq眉猫ncia de programaci贸, ampliem l’horari nocturn i fem una festa m茅s amable, sostenible i inclusiva“, ha dit Grau.

Finalment, les entrades dels diferents espectacles es posaran a la venda aquest divendres 5 de juliol a la web de la Festa i a partir de la setmana vinent a l’oficina del voluntariat del mercat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 11 = 17

脷ltimes not铆cies