HomeComunicacióL’actor Pere Ponce rebrà el Premi Valor Ebrenc 2024

L’actor Pere Ponce rebrà el Premi Valor Ebrenc 2024

L’actor Pere Ponce Alifonso (Tortosa, Terres de l’Ebre, 1964) ha sigut distingit amb el Premi Valor Ebrenc 2024, un guardó instaurat pel Setmanari l’Ebre amb motiu del seu vintè aniversari que es lliurarà el pròxim mes de febrer. Des de la dècada dels anys vuitanta Ponce ha mantingut una prolífera carrera artística combinant televisió, cinema i teatre, i en alguns casos amb papers molt rellevant en sèries com Cuéntame cómo pasó de TVE o Merlí de TV3.

Pere Ponce va iniciar-se al teatre interpretant diverses obres a l’Institut Joaquim Bau de Tortosa (ara Institut Dertosa) de la mà del professor Manuel Pérez Bonfill. Després de formar-se estudiant art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, i amb vint anys, iniciaria el que fins ara es pot considerar una exitosa carrera artística.

Els seus primers passos professionals van tindre lloc al teatre, l’any 1982, amb l’obra Tres boleros, a la qual van seguir força més durant esta dècada, com El despertar de la primavera amb Josep Maria Flotats, Els 80 són nostres o L’home del destí. Dels 90, se’n poden assenyalar algunes com Restauració, El temps i l’habitació o L’home elefant. L’any 2004 l’actor va fer una gira teatral amb l’obra Camí al cel, una reflexió sobre
l’holocaust nazi en què interpretava magistralment, i des de diversos angles diferents, el cap d’un camp de concentració alemany.

Dels anys 2005 al 2007 l’actor va interpretar un altre paper excel·lent, el d’un jueu homosexual, a l’obra Visitando al Sr. Green, sota la direcció de Juan Echanove i en què compartia cartell amb l’actor Juan José Otegui.

El 1992, amb Ariadna Gil, rodaria Amo tu cama rica, pel·lícula amb què aconseguirien el Premi Ondas d’aquell mateix any en la categoria de millor actuació de cinema. Durant aquella etapa va treballar amb directors com Fernando Colomo o Adolfo Aristarain, presentaria el programa infantil Picnic de TVE-2, i aconseguiria els seus primers premis individuals com el Premi Max al millor actor de repartiment, premi al millor actor al Festival de Peníscola, el premi al millor actor concedit per la Generalitat de Catalunya i dos candidatures als Fotogramas de Plata com a millor actor.

Cal recordar que els seus inicis al cinema van ser l’any 1984 de la mà del director Francesc Bellmunt rodant Pa d’àngel, Un parell d’ous i Ràdio Speed i a partir d’aquí seguirien desenes de títols més.

El pare Eugenio a “Cúentame cómo paso”

El seu paper de pare Eugenio iniciat l’any 2002 en una de les sèries més vistes i longeves de la televisió a Espanya, Cuéntame cómo paso, va suposar-li a Pere Ponce un salt important en popularitat. Interpretava el paper d’un capellà obrer que sol·licitava la secularització en enamorar-se d’una de les seues feligreses, Inés Alcántara, durant la seua estada a l’església del barri de San Genaro. Durant el rodatge de la popular sèrie de televisió no dixaria de continuar treballant per a la pantalla gran rodant en films com L’illa de l’holandés, No deixaré que no em vulguis o Dies de futbol.

Durant tres anys, del 2015 al 2018, interpreta el paper d’Eugeni Bosch, un professor de Llengua i Literatura Catalana, a la sèrie de TV3 Merlí. En televisió se’l recorda també en papers de sèries i pel·lícules com El dia de mañana, El ministerio del tiempo, Los misterios de Laura, Isabel, Jacinto Durante o Tot un senyor, entre d’altres. En cinema ha intervingut en més de trenta títols, mentre que en teatre, des de l’any 1982, tampoc ha dixat de treballar.

Josep Lluís Villa i Joan Borràs, els anteriors guanyadors

En les dos edicions dels premis que es porten organitzades fins al dia d’avui, els guanyadors han sigut el periodista Josep Lluís Villa, amb una gran trajectòria en el terreny de la premsa de proximitat i fundador de l’emissora Imagina Ràdio, i el doctor Joan Borràs, director adjunt de l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud i impulsor de destacades iniciatives en el camp oncològic a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

De gira per tota Espanya amb ‘Todos pájaros’ dirigida per Mario Gas

Pere Ponce està en l’actualitat de gira per tota Espanya amb l’obra teatral Todos Pájaros, de Wajdi Mouawad i dirigida per Mario Gaso. Se tracta d’una obra amb un repartiment excepcional encapçalat per Vicky Peña i Pere Ponce.

Wajdi Mouawad, autor d’origen libanès i figura central de l’escena europea, descriu en esta obra els sentiments i els dolors de l’enemic en un tens ambient envoltat d’atemptats.

L’acció es desenvolupa principalment a Israel, terra d’esquinçament; s’inscriu en un context singular: una onada de suïcidis de jóvens hòmens i dones enamorats afecta tot el país.

Estes parelles israelianopalestines estan abocades a què el seu amor siga impossible i per això decidixen matar-se en senyal de protesta.

L’obra mostra la contraposició de sentiments entre l’herència cultural rebuda, l’amor paternofilial, l’odi generat per un entorn hostil i l’acceptació de la identitat d’un mateix.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies