HomeTerres de l'EbreL'AECE demana que el Procicat contempli el territori ebrenc com una única...

L’AECE demana que el Procicat contempli el territori ebrenc com una única unitat comarcal

TERRES DE L’EBRE // L’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre, davant de les últimes mesures de mobilitat aprovades pel PROCICAT el dijous 4 de Febrer i especialment, de la mesura aprovada pel PROCICAT el divendres 5 de Febrer en la que s’unifica com a UNITAT COMARCAL, l’Alt Urgell i Andorra, han demanat que les Terres de l’Ebre sigui considerada una única unitat comarcal.

L’AECE argumenta en el seu escrit de petició que el territori de les Terres de l’Ebre l’integren quatre comarques que sumen: 179.574 habitants. El Baix Ebre, en 78.011 habitants, Montsià en 68.263 habitants, Ribera d’Ebre en 21.870 habitants i Terra Alta en 11.430 habitants, “què el nostre territori queda molt lluny de la densitat d’habitants d’altres comarques del país com: Barcelonès en 2.314.620 habitants, Vallés Occidental en 937.508 habitants, Baix Llobregat en 834.653 habitants, Maresme 458.626 habitants, etc… Les poblacions petites del territori no tenen prou oferta comercial i com sempre han fet, es tenen que desplaçar per cobrir les seves necessitats. No és habitual a les nostres comarques grans aglomeracions de gent”.

Des del primer moment de la pandèmia, l’AECE assegura haver respectat les decisions presses des del Gobierno Central i del Govern de la Generalitat de Catalunya per diversos motius, “perquè ens hem trobat en una situació d’excepcionalitat de caire mundial, perquè enteníem i continuem entenen que les decisions presses sempre han tingut d’estar basades en criteris científic anitaris, perquè hem donat prioritat a la salut dels nostres treballadors, clients i població en general, per sobre dels nostres interessos empresarials. Sense cap dubte, seguir rigorosament amb les mesures d’higiene i seguretat establertes”.

En la petició concreta demanen “que s’apliqui el sentit comú també en la pressa de decisions, perquè no entenem que a partir de dilluns 8 de febrer qualsevol ciutadà de Tortosa, afortunadament pugui anar a menjar o a comprar a localitats, com l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, però no a Sant Carles de la Ràpita o les Cases d’Alcanar. Els mateixos exemples poden extreure’s a la Terra Alta i Ribera d’Ebre. Per tant, sol·licitem que en caràcter URGENT, el nostre territori de les TERRES DE L’EBRE passi a ser una UNITAT COMARCAL de 179.574 habitants, que continuaria sent a molta distància la comarca de Catalunya en menys habitants de mobilitat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 36

Últimes notícies