HomeEducacióL’Ajuntament de Deltebre fomenta el reciclatge de la fracció orgànica entre l’alumnat...

L’Ajuntament de Deltebre fomenta el reciclatge de la fracció orgànica entre l’alumnat de sisè de primària

En el marc de la Setmana Mundial del Compost, l’Ajuntament de Deltebre ha iniciat una nova campanya de sensibilització ambiental dirigida als xiquets i xiquetes de sisè de primària de les escoles de l’Assumpció, Riumar i Sant Miquel. Aquesta vegada la campanya va destinada a fomentar el reciclatge de la fracció orgànica, i per aquest motiu s’han distribuït 120 cubells per a la recollida d’orgànica entre l’alumnat de sisè dels tres centres educatius de primària, amb la col·laboració dels serveis d’Imatge de Poble d’Innovia.

Aquesta campanya complementa les accions informatives que s’han dut a terme durant
aquestes darreres setmanes en relació amb la fracció orgànica, i que donen resposta a les
necessitats plantejades pels veïns i veïnes, gairebé un miler, que van participar el passat mes d’octubre en una enquesta en relació amb els hàbits de reciclatge.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta iniciativa sorgeix novament del compromís de l’Ajuntament de Deltebre per impulsar accions concretes que promoguin el reciclatge, la reducció dels residus i l’adopció d’hàbits més sostenibles i responsables per tenir cura del nostre entorn”.

La separació de l’orgànica del rebuig permet convertir els residus en recursos, estalviar
recursos naturals i tenir cura de l’entorn, entre altres valors afegits. En aquest sentit, la
regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, ha explicat que “és a les escoles, és des de la base, on més hem d’incidir i on més hem de destinar els nostres recursos per així inspirar a les pròximes generacions sobre la rellevància del reciclatge i el respecte pel medi ambient”.

Cal subratllar, per exemple, que el fet de no reciclar la fracció orgànica correctament i ubicar-la al contenidor de la resta suposa per a l’Ajuntament de Deltebre i, per tant, per a la ciutadania, una despesa econòmica superior en un 62,9% respecte si la separació es dugués a terme correctament.

Més enllà d’aquesta actuació, la darrera setmana es va dur a terme una plantada d’arbres de l’espècie Aube als centres de primària i de secundària, i aquest mateix divendres es realitzarà, conjuntament amb la Comissió Verda de l’Institut de Deltebre, una neteja a l’entorn del Port d’Illa de Mar dins de la campanya Let’s Clean Up Europe.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies