HomeSense categoriaL’Ajuntament de Flix demanarà que s’allargue el pla d’ocupació per a recuperar...

L’Ajuntament de Flix demanarà que s’allargue el pla d’ocupació per a recuperar els terrenys afectats per l’incendi del 2019

EDICIÓ PAPER // L’Ajuntament de Flix demanarà que s’allargue el pla d’ocupació que, des de principis d’any, treballa als terrenys afectats per l’incendi que va assolar més de 4.000 hectàrees de la Ribera d’Ebre. Les afectacions de la Covid-19 han condicionat les tasques durant els últims mesos i dificultarà que, a finals d’anys, es puguen complir tots els treballs que hi havia previstos. Per això, el consistori de Flix ja ha demanat a la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, l’allargament del pla d’ocupació vigent durant uns mesos.

Des de principi d’any, sobre els terrenys afectats per l’incendi de l’any passat hi treballen una seixantena de persones a través dels plans d’ocupació de l’Ajuntament de Flix -amb 46 beneficiaris- i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre -amb una quinzena de treballadors-. La principal tasca d’estos plans d’ocupació és la retirada de la vegetació cremada per l’incendi i també el suport als propietaris d’hectàrees afectades efectuant tasques de recuperació a les finques i els cultius afectats.

L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre, ha assegurat que “seria positiu per al municipi i per als terrenys afectats poder allargar el pla d’ocupació i que se seguís treballant a la zona afectada”, si bé ha reconegut que “potser no cal amb la totalitat d’efectius que hi ha ara, però mantenint part del personal perquè puga seguir amb les tasques de recuperació del terreny i també de suport als pagesos i propietaris afectats pel foc durant uns mesos més”. Per això, des del consistori flixanco ja s’està en contacte amb la conselleria. Les intencions serien allargar el pla d’ocupació durant els primers mesos del 2021, amb menys personal del que està treballant actualment però mantenint les tasques en la zona afectada pel foc.

Els plans d’ocupació acabarien el proper mes de desembre i compten amb una inversió d’1,4 milions d’euros de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. El pla es va impulsar mesos després de l’incendi amb la intenció de convertir les afectacions “amb una oportunitat per a millorar l’ocupació a la comarca, així com també la millora de les condicions d’ocupabilitat de la gent que hi participe”

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 63

Últimes notícies