HomeSocietatL'Ajuntament de la Ràpita pinta pictogrames als passos de vianants per una...

L’Ajuntament de la Ràpita pinta pictogrames als passos de vianants per una mobilitat més segura i inclusiva

L’Ajuntament de la Ràpita ha començat a pintar pictogrames als passos de vianants per afavorir una mobilitat més segura i inclusiva.

La seqüència de pictogrames “atura’t, mira, cotxe aturat, creua” fa que les persones amb Trastorns de l’Espectre Autista siguen capaces de desxifrar el missatge i puguen creuar el pas de vianants de manera més segura.

Esta iniciativa se suma a l’adaptació dels comerços i equipaments públics del municipi amb pictogrames a les portes que es va iniciar el novembre de l’any passat.

Amb estos projectes, el consistori pretén adaptar la Ràpita amb elements d’accessibilitat cognitiva dirigits al col·lectiu TEA. Així ho explica la regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs: “treballem per fer-los un món més accessible, afavorint la seua inclusió en la societat i fomentant la seua autonomia i autoestima”.

Per la seua banda, la regidora de Governació, Conxi Vizcarro, assegura que “a més de fer-los el dia a dia més accessible, volem sensibilitzar els rapitencs i rapitenques sobre què és el TEA i les dificultats que tenen les persones que pateixen el trastorn a l’hora de socialitzar, comunicar-se i comportar-se”.

L’Ajuntament pintarà els pictogrames de color blau, perquè és el color associat al TEA, als passos de vianants de les zones del municipi on hi haja centres escolars i equipaments esportius.

En esta iniciativa l’Ajuntament de la Ràpita ha comptat amb el suport i la col·laboració de l’Associació Trastorn Espectre Autista Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 86

Últimes notícies