HomeSocietatL’Ajuntament de l'Aldea activa la borsa de Voluntariat Social

L’Ajuntament de l’Aldea activa la borsa de Voluntariat Social

L’Ajuntament de l’Aldea ha iniciat un nou procés de voluntariat social dirigit a la població, convidant totes les persones interessades a inscriure’s per participar en diverses accions d’ajuda comunitària. Aquest programa de voluntariat té com a objectiu fomentar la participació voluntària per enfortir el teixit social del municipi, tot contribuint al benestar de diferents col·lectius que necessiten suport.

Una de les primeres iniciatives que s’han posat en marxa amb els voluntaris és l’acompanyament a la gent gran del centre de dia l’Onada de l’Aldea. Els voluntaris juguen un paper essencial en aquesta acció, ja que ajuden en diverses tasques diàries i activitats del centre. Entre aquestes tasques es troben:

Sortides de lleure: Els voluntaris acompanyen els usuaris del centre en sortides organitzades per gaudir de l’aire lliure, visitar llocs d’interès cultural, o simplement fer passejades pel poble. Aquestes sortides són essencials per a la salut emocional i física de la gent gran, proporcionant-los oportunitats per socialitzar i mantenir-se actius.

Hora dels àpats: Durant els àpats, els voluntaris donen suport al personal del centre ajudant a servir el menjar, assistint aquells que tenen dificultats per menjar per si mateixos.

Activitats del centre: A més de les sortides i els àpats, els voluntaris col·laboren en la realització d’activitats diverses dins del centre, com ara tallers de manualitats, sessions de lectura, jocs de taula, i altres activitats recreatives. Aquestes activitats estan dissenyades per mantenir la ment activa, estimular les habilitats cognitives, i promoure la socialització entre els usuaris.

Berta Royo, regidora de Foment a les Persones: “Actualment, la xarxa de voluntariat compta amb 9 inscrits i esperem que s’inscriguin molts més a les oficines municipals. Des de l’Ajuntament estem molt contents amb la gran tasca social que estan realitzant, sense rebre res a canvi i ajudant al poble i als que ho necessiten”.

El programa de voluntariat social de l’Ajuntament és una iniciativa clau per construir una comunitat més solidària i compromesa. Gràcies a la dedicació dels voluntaris, es pot oferir un suport addicional als professionals del centre de dia l’Onada de l’Aldea, millorant la qualitat de vida de la gent gran i fent que se sentin més acompanyats i valorats.

Està previst que en les setmanes vinents es posin en marxa altres accions relacionades amb el voluntariat, com les trucades diàries d’acompanyament realitzades a la gent gran que viuen soles, per tindre contacte directe amb elles, per saber si tenen alguna necessitat. També s’engegaran els cursos de català per a nouvinguts i activitats socials i lúdiques per la gent gran. Per aquest fet tot i tindre una borsa de voluntaris, també demanem a tots aquells que vulguin participar amb aquests borsa de voluntariat social, que estiguin actives o no al mercat laboral, poden fer-ho l’Ajuntament de l’Aldea al telèfon 977 45 00 12, o bé a les oficines municipals de 9:00 a 14:00 h.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 34

Últimes notícies