HomeTerres de l'EbreL’Ajuntament de Reus aprova finalment la venda de Gecohsa a la...

L’Ajuntament de Reus aprova finalment la venda de Gecohsa a la Generalitat

L’Ajuntament de Reus ha aprovat la venda per 1,5 milions d’euros de l’empresa municipal Gestió Comarcal Hospitalària (Gecohsa), que gestiona l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, a la Generalitat. El CatSalut es farà càrrec del centre a partir de l’any vinent, tal com havien reclamat alcaldes i altres càrrecs electes de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, especialment després del desviament de vuit milions d’euros dels fons de reserva de l’Hospital Comarcal per a pal·liar el dèficit de l’Hospital Sant Joan, de Reus.

En la seua intervenció al plenari de Reus, el conseller de l’àrea de Salut, Òscar Subirats, va lamentar la imatge de “saquejadors” que se’ls ha atribuït, especialment després del desviament dels fons a l’hospital reusenc. “Mai s’ha desatès l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i s’han fet inversions fins a l’últim moment”, destacava el regidor en unes declaracions que recollia esta mateixa setmana el Diari de Tarragona.

La intervenció de Peris va generar crítiques dels grups municipals a l’oposició, especialment des del PSC, que va ser l’únic grup que hi va votar en contra. La portaveu socialista, Sandra Guaita, va assegurar que “la pèrdua d’una societat municipal és un fet negatiu per a l’Ajuntament”, especialment en el cas de Reus, que sempre s’ha caracteritzat pel seu conglomerat sanitari vinculat a la societat SAGESSA.

Els partits a l’equip de govern van votar a favor de la venda, juntament amb la CUP, que va acabar donant suport a la decisió, tot i denunciar la “mala gestió” en el conglomerat sanitari, que ha ocasionat un dèficit milionari.

L’Ajuntament de Reus rebrà 1,5 milions d’euros per la liquidació de la concessió, que passarà a estar vinculada al Govern de la Generalitat a través de la nova empresa Salut Terres de l’Ebre abans d’acabar este any.

 

Una llarga reivindicació

La reivindicació que l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre dixe de dependre de l’Ajuntament de Reus ha estat constant des del 2016, quan el consistori de la capital del Baix Camp va aprovar el desviament de quatre milions d’euros del fons de reserva de Gecohsa per a pal·liar el dèficit ocasionat pel nou Hospital Sant Joan. Polítics i treballadors del centre, liderats pels diferents comitès d’empresa, han denunciat les retallades en el manteniment de les instal·lacions i també en les condicions laborals del personal sanitari.

Abans del 2020, la conselleria de Salut de la Generalitat hauria de posar en marxa la nova societat Salut Terres de l’Ebre, que s’encarregarà de la gestió de l’Hospital Comarcal i durà a terme un nou pla d’inversions al centre. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies