HomeSocietatL'Ajuntament de Tortosa inicia els tràmits per comprar la totalitat de la...

L’Ajuntament de Tortosa inicia els tràmits per comprar la totalitat de la fortificació de Tenasses

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat els tràmits per adquirir la totalitat de la fortificació de Tenasses. Actualment, un 82% de Tenasses és de propietat municipal, mentre el 18% de la propietat encara és en mans privades. Amb l’adquisició de la totalitat de la propietat de la fortificació serà possible sol·licitar subvencions d’administracions superiors per rehabilitar i posar en valor l’espai, que data del segle XVIII.

Rehabilitar i posar en valor el conjunt emmurallat de Tortosa és una de les prioritats del govern, però per poder actuar cal disposar abans de la titularitat pública de l’espai“, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. L’Ajuntament no disposa de la totalitat de la propietat de la fortificació de Tenasses, un requisit indispensable per accedir a subvencions d’altres administracions. En aquest sentit, el Ministeri d’Indústria i Turisme ha resolt desestimar una subvenció del fons Next Generation per a la rehabilitació del patrimoni històric a Tenasses, sol·licitada el maig de 2023, perquè la fortificació no és de titularitat pública.

De fet, les bases reguladores del programa de millora de la competitivitat i de dinamització del patrimoni històric amb ús turístic en el marc dels fons Next Generation estableixen a l’article número 5 que els béns han de complir el requisit de ser de titularitat pública per sol·licitar la subvenció. Un requisit que no es complia en el moment de demanar l’ajut per la rehabilitació de Tenasses.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 53

Últimes notícies