HomeSense categoriaL'Ajuntament de Tortosa obté un premi per l'ordenança de transport públic

L’Ajuntament de Tortosa obté un premi per l’ordenança de transport públic

TORTOSA // L’Ajuntament de Tortosa ha obtingut un dels premis de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, en la categoria de poblacions de menys de 50.000 habitants. El guardó reconeix l’aprovació de l’ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de transport col·lectiu urbà. Segons destaca el jurat, es tracta d’una mesura innovadora que es caracteritza per oferir diferents tarifes per al transport públic urbà, en funció de la renda de les persones usuàries. Això posa en valor, afegeix el veredicte, el caràcter social que s’ha de contemplar també a l’hora de fer els municipis més sostenibles i l’esforç que, en este sentit, fa l’Ajuntament de Tortosa.

És el segon guardó consecutiu que guanya l’Ajuntament de Tortosa, ja que a l’edició de l’any passat va obtindre una distinció per les actuacions que va implementar per a la millora de la seguretat viària i la pacificació del trànsit. El guardó el concedeix el ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Precisament, l’Ajuntament de Tortosa s‘adhereix un any més a les activitats previstes a la Setmana de la Mobilitat, amb missatges a les xarxes socials per conscienciar la ciutadania de la necessitat de fer un ús adequat dels vehicles privats i impulsar l’ús del transport col·lectiu. Enguany, una de les activitats que més interès desperten cada any durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la de les patrulles de ‘pequeagents‘ que circulen per Tortosa per detectar conductes irresponsables de conductors i vianants, no es pot dur a terme pels condicionants que suposa la pandèmia de covid-19.

 

Actuacions per millorar la sostenibilitat

Mentrestant, l’Ajuntament de Tortosa continua implementant mesures que van adreçades a afavorir la circulació de les persones a peu, com és el cas de l’ampliació de la zona de vianants a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, que es veurà consolidada amb les obres d’urbanització dels carrers del voltant.

A més a més, durant els pròxims mesos té previst reforçar la senyalització dels carrils bici, per connectar diversos trams existents. En un altre sentit, està previst que el ple ordinari de l’octubre porte a aprovació definitiva l’ordenança reguladora de vehicles que, entre altres mesures, permetrà regular la circulació amb patinets a la ciutat.

Pel que fa al trànsit, l’Ajuntament ha fet una despesa de prop de 140.000 euros per potenciar l’ús de vehicles elèctrics. En este sentit, està previst ubicar un nou punt de recàrrega al barri de Remolins, que s’unirà als altres existents a la ciutat: a Ferreries, el Temple i la raval de Sant Llàtzer.

D’altra banda, la inversió també inclou l’ampliació del parc mòbil municipal amb quatre vehicles elèctrics. D’estos, tres permetran renovar els efectius de la Policia Local de Tortosa, amb un cotxe patrulla i dos motos. El quart vehicle s’afegeix als de Protecció Civil.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 34

Últimes notícies