HomeSense categoriaL'alcaldessa de Tortosa reclama la reobertura total dels consultoris locals de Bítem,...

L’alcaldessa de Tortosa reclama la reobertura total dels consultoris locals de Bítem, Jesús, Els Reguers i Camp-redó

TORTOSA // L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha aprofundit en la demanda feta per alguns alcaldes i per partits polítics com el seu, Junts, o el PSC a la Generalitat perquè reobren totalment els consultoris locals, que el departament de Salut, en mans d’ERC, ha reactivat amb moltes restriccions adduint la limitació d’espais que impedix garantir circuits diferenciats per pacients Covid i no Covid. Roigé ha reclamat la recuperacio de tots els serveis als consultoris dels pobles del municipi, Bítem, Jesús, Els Reguers i Camp-redó, atesa la benevolència de la situació sanitària a les Terres de l’Ebre en relació a la pandèmia. “Només un dia com a màxim d’atenció presencial no és suficient per a donar resposta a la ciutadania, especialment a la població envellida que s’ha de desplaçar”, s’ha queixat Roigé. Salut sosté que garantix si més no un dia d’atenció presencial als consultoris locals de les Terres de l’Ebre prèvia trucada telefònica al 061 o al CAP de referència i segons programació dels professionals sanitaris.

L’alcaldessa també ha exigit el retorn al CAP Baix Ebre de l’atenció pediàtrica que el Pla de contingència de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre va derivar excepcionalment al CAP de Roquetes per a habilitar espais d’atenció diferenciats a nens i a adults, un any després que s’hagués concentrat al centre mèdic de Ferreries (CAP Baix Ebre) tota l’atenció pediàtrica de la ciutat i de l’àmbit d’influència sanitària. “Ara mateix Tortosa és possiblement la única comarca del país sense atenció pediàtrica”, ha denunciat. També ha lamentat que la resta d’especialitats que es van traslladar de Ferreries a Roquetes (entre les quals anestèsia, Clínica del Dolor i digestiu) encara no hagen tornat.

El pols entre l’alcaldessa i el departament de Salut ve de lluny. S’ha anat enquistant al voltant del futur de l’hospital Verge de la Cinta -Salut té congelat l’aparcament en alçada que havia de fonamentar la futura ampliació del complex hospitalari-, s’ha alimentat al voltant de la gestió de l’estadística sobre els efectes de la Covid-19 al territori i pel que es veu continua viu.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 88

Últimes notícies