HomeSense categoriaL’Aldea impulsa una nova via verda que podria tindre continuïtat fins a...

L’Aldea impulsa una nova via verda que podria tindre continuïtat fins a l’Ametlla de Mar

EDICIÓ PAPER // L’Ajuntament de l’Aldea impulsa la construcció d’un nou tram de via verda que resseguiria l’antic traçat de la via de tren Barcelona-València i que podria tenir continuïtat fins a l’Ametlla de Mar. La proposta l’està treballant l’Ajuntament de l’Aldea que projecta construir un primer tram d’esta via verda aprofitant el recorregut de l’antiga via de tren que travessa el municipi. “Estem acabant de negociar amb Adif la cessió de l’últim tram, d’uns 300 metres, fet que ens permetria arribar fins al límit del terme municipal amb Camarles”, ha avançat l’alcalde, Xavier Royo, en una entrevista a l’Ebre al Dia de Canal Terres de l’Ebre.

Royo ha mantingut també diverses converses amb l’alcalde de Camarles, Toni Navarro, per tal que la via puga tindre continuïtat pel terme de Camarles i també han fet arribar la proposta als alcaldes de l’Ampolla, el Perelló i l’Ametlla de Mar, per tal que esta via verda pogués travessar la comarca del Baix Ebre de nord a sud. “Puc avançar que això s’està començant a parlar. No serà un tema immediat, però crec que sí que a mitjà termini podem veure una via verda que unixque l’Aldea amb l’Ametlla de Mar, passant per Camarles l’Ampolla i el Perelló”.

Royo, a més, ha iniciat les converses amb el Consell Comarcal per a fer realitat el projecte que “podria ser un gran actiu turístic per a la comarca del Baix Ebre i per a totes les Terres de l’Ebre” i que podria tindre connexió en un futur amb la via verda del Carrilet. “Com que és un tema supramunicipal cal implicar el Consell Comarcal del Baix Ebre que ens pot fer de paraigua institucional a l’hora de buscar recursos i subvencions per a finançar l’execució d’esta via verda”, ha reiterat Royo.

Pel terme de l’Aldea la nova via verda recorrerà l’antic traçat de la via de tren i “després cada municipi haurà de visualitzar per quin lloc ha de transcórrer”, amb tot creu que, bé aprofitant l’antic traçat o bé en paral·lel a l’actual via fèrria, podria ser una opció de recorregut més que factible.
 

Unió dels dos barris de l’Aldea
L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, també ha avançat que esta legislatura els dos barris de l’Aldea –el de l’Hostal i el de l’Estació- quedaran definitivament units a través del projecte d’urbanització de l’avinguda Catalunya, l’antiga N-340, que s’anirà executant per trams. A principis del 2021, hi ha previst començar la urbanització del primer tram, d’uns 500 metres, entre la zona coneguda com les moreres i l’Ajuntament. Malgrat l’enderroc del pont de l’antiga via de tren, encara “no hi ha una unió física dels dos nuclis de l’Aldea” i l’actuació que impulsarà el govern municipal prioritzarà l’actuació en este tram de 500 metres durant els dos pròxims anys.

“L’actuació ens permetrà canviar completament la imatge de l’Aldea, ja que actuarem en una part que actualment està deserta i poc urbanitzada i, a més, per primera vegada podrem unir físicament els dos barris de l’Aldea. Per primera vegada podrem anar de punta a punta per una mateixa vorera, amb un carril bici, un passeig arbrat i il·luminat”, ha assegurat Royo.

D’altra banda, Royo ha celebrat que s’haja inclòs l’esmena del PDeCAT als pressupostos generals de l’Estat per a solucionar els problemes d’inundacions de l’antic pont de la nacional. L’alcalde ha retret a l’anterior govern d’Esquerra que es va “precipitar” al negociar la recepció de l’antiga N-340 i que l’enderroc de l’antic pont va ser una contrapartida insuficient i, a més, es va executar malament, ja que actualment està comportant problemes d’inundacions a la zona. “Abans quan plovia s’inundava el gual sota el pont del tren, ara l’aigua ens arriba a les portes de l’Ajuntament”, ha lamentat Royo, que confia que el Ministeri de Foment acabe resolent el problema amb l’esmena que s’ha inclòs als pressupostos. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies

-->