HomeMobilitatL’aliança amb els ports de Barcelona i Tarragona impulsa la connexió ferroviària...

L’aliança amb els ports de Barcelona i Tarragona impulsa la connexió ferroviària del Catalunya Sud

El suport dels ports de Barcelona i de Tarragona a l’estació intermodal del Catalunya Sud dona un impuls definitiu a la terminal ferroviària del principal polígon industrial de les Terres de l’Ebre, que projecta Cimalsa, l’empresa pública de la Generalitat encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderies i la logística.

El president de Cimalsa, Isaac Albert, ha explicat, en una sessió de treball a Tortosa, que en les properes setmanes s’adjudicaran l’informe d’impacte ambiental i l’estudi informatiu de la terminal i es treballa amb l’horitzó que a la tardor, amb els estudis també del traçat i la definició d’usos i l’estructura acabats, “quede definida com serà la terminal ferroviària de les Terres de l’Ebre, vinculada al polígon Catalunya Sud”.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha celebrat l’aliança entre els ports de Barcelona i Tarragona i Cimalsa, els tres grans operadors logístics públics del país. “Amb esta aliança avancem per a fer del Catalunya Sud un polígon referent al país”, ha assegurat, després de mantindre dos sessions de treball amb el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó; el president del Port de Tarragona, Saül Garreta; el president de Cimalsa, Isaac Albert; i representants de la Cambra de Comerç de Tortosa.

La implantació de Kronospan suposa la massa crítica mínima per a plantejar la terminal intermodal, i amb la complicitat dels dos ports i Cimalsa avancem no només per a fer possible esta inversió pública, sinó també per a fer-la rendible amb un model operatiu d’estació el més adequat possible a les necessitats que tenim com a territori”, ha explicat el delegat del Govern.

L’estudi de demanda fet per Cimalsa ha determinat que a banda del sector dels taulers de fusta, tant l’arròs com l’oli i l’embalatge tenen potencialitat per a fer ús de la futura estació intermodal.

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha indicat que “un polígon no és estratègic si no està connectat al tren”, tot remarcant que “és molt important que siguem conscients que més enllà de la infraestructura, anem a donar un servei”.

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha assegurat que “el Port de Tarragona està interessat en col·laborar arreu, en clau de país, en clau de territori, especialment a les Terres de l’Ebre”. “Col·laborar entre nosaltres ens ha de fer ser més eficients i més competitius”, ha afegit.

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, també ha destacat la importància d’este pas endavant per a fer realitat l’estació intermodal al polígon Catalunya Sud. “Ajudarà les empreses del nostre territori a fer-les més competitives, però també serà un punt d’atracció per a futures empreses i noves inversions”, ha destacat.

L’estació intermodal s’emmarca dins el Pla director urbanístic d’activitat econòmica del Polígon Catalunya Sud, que ordenarà una superfície de 675 hectàrees.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies