HomeSense categoriaL’alumnat del Montsià recupera 13 portàtils perquè els utilitzin alumnes que no...

L’alumnat del Montsià recupera 13 portàtils perquè els utilitzin alumnes que no disposin d’aparells

MONTSIÀ // L’alumnat del FPI-PIP ‘Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics’ de l’institut Montsià ha recuperat 13 dels 15 portàtils en desús que el FabLab Terres de l’Ebre va recollir a finals del 2020 dins la campanya ‘Cap escolar sense portàtil’.

Així, estos 13 aparells es faran arribar a les famílies desafavorides amb fills i filles en edat escolar que no disposen d’ordinador portàtil per poder seguir amb normalitat els seus estudis. A més, gràcies a esta reutilització es dóna una segona vida als aparells reduint el volum de residus generats.

Dimecres 2 de juny es va fer l’acte d’entrega dels portàtils a l’edifici del Sindicat, on estarà ubicat el FabLab Terres de l’Ebre. Durant l’acte, el cap del Departament d’Informàtica de l’Ajuntament i la directora del FabLab TE van oferir una xerrada a l’alumnat del PFI-PIP per explicar-los quines són les funcions i l’estructura del departament d’Informàtica, què és un FabLab i quins serveis oferirà. A més, van poder gaudir d’una activitat amb ulleres de realitat virtual gràcies a la col·laboració de Pentamatik, una de les empreses del grup impulsor del FabLab TE.

Este projecte educatiu ha estat reconegut amb el primer premi Impuls FP en la categoria Innovació PFI, un concurs territorial que posa en relleu les iniciatives emprenedores i innovadores de l’alumnat dels ensenyaments professionals de Catalunya. En estos premis, també es van reconèixer 2 projectes més d’Amposta.

‘Aparcament itinerant de bicicletes i patinets’, amb el 2n premi en la categoria Innovació GS, amb què l’alumnat ha dissenyat i construït un aparcament de bicicletes i patinets que s’instal·larà a Amposta per fomentar la mobilitat sostenible, un projecte en què l’Ajuntament d’Amposta també participa. L’altre projecte guanyador va ser “El somriure és meu, però el motiu ets tu”, amb el 1r premi en la categoria Emprenedoria PFI, amb què l’alumnat va recaptar fons per a la Creu Roja d’Amposta mitjançant la venda solidària de productes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 67

Últimes notícies