HomeSense categoriaL’Ametlla de Mar considera “un despropòsit” tirar endavant el parc eòlic 'Ametlló'

L’Ametlla de Mar considera “un despropòsit” tirar endavant el parc eòlic ‘Ametlló’

EDICIÓ PAPER // L’Ametlla de Mar es posiciona en contra del nou parc eòlic ‘Ametlló’. Situat entre els termes municipals de la Cala i el Perelló, el parc eòlic impulsat per l’empresa EFENER E3 està projectat per a ubicar-se del Pla de la Barrera fins a les Vinyasses, un espai que permetria la instal·lació de 10 aerogeneradors que produirien una potència total de 36 MW. Els portaveus dels grups municipals d’Esquerra Republicana, Entesa per la Cala i Junts per l’Ametlla, exceptuant el de Ciutadans que encara no s’ha definit, han valorat negativament l’avantprojecte del parc eòlic argumentant l’elevat impacte paisatgístic, la contaminació acústica i la greu pèrdua de valor dels terrenys que comportaria la instal·lació.

“L’Ametlla de Mar està a favor de les energies renovables, fins i tot estem treballant en un projecte de plaques fotovoltaiques, però el parc eòlic és un despropòsit per al nostre municipi”, reblava l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. El batlle afegia que “estem parlant d’aerogeneradors de gran alçada que perjudicarien greument el nostre territori. Hi han moltes persones que tenen casetes a la zona, el que aquí anomenem el tros, i amb el parc eòlic al costat no tornaria a ser el mateix. A més, sabem que afectaria de forma important el valor de les propietats municipals”. L’avantprojecte preveu la instal·lació de 10 aerogeneradors, set a l’Ametlla de Mar i tres al terme del Perelló, tots ells de 117 metres d’alçada amb un diàmetre de l’aspa de 126 metres.

Segons apuntaven a La Cala RTV, els set aerogeneradors de l’Ametlla de Mar anirien situats a les Vinyasses, entre les partides de Cova del Duc i Baldiras. Dins del conjunt, també s’inclouria l’estació de control dels aerogeneradors que aniria situada al terme municipal de la Cala. “No podem restar impassibles a la instal·lació d’este parc eòlic i posarem tots els mitjans que tinguem a l’abast per a aturar-lo, perquè creiem que canvia radicalment el concepte de l’Ametlla de Mar”, afegia Gaseni. El batlle detallava també que “oposar-se a la instal·lació del parc eòlic és una decisió molt premeditada, ja que les arques de l’Ajuntament necessiten estos fons, però al final són més perjudicis que beneficis per a la nostra ciutadania”.

Respecte al projecte fotovoltaic, Gaseni afirmava que, tot i necessitar algunes finques per a instal·lar les plaques solars, l’afectació paisatgística seria mínima: “Una placa fotovoltaica no és de més alçada que un garrofer, i això no afectaria el paisatge de la Cala com sí que ho faria un aerogenerador”, seguia. De la mateixa manera, l’alcalde confirmava que “som antinuclears, però no a qualsevol preu i a la postal de l’Ametlla de Mar no caben els aerogeneradors”. Tot i voler diversificar els oficis dels habitants del municipi, el sector turístic i de serveis seguix sent una gran font d’ingressos per a l’Ametlla de Mar, per això a nivell municipal tampoc s’entén un sistema com el de l’energia eòlica que afectés la rellevància del municipi com a destí turístic de referència. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 82

Últimes notícies