HomeSocietatL’Ametlla de Mar torna a pescar tonyina amb canya i farà una...

L’Ametlla de Mar torna a pescar tonyina amb canya i farà una marca per a vendre-la

El Ministeri d’Agricultura ha autoritzat la pesca de la tonyina roja a la flota artesanal catalana. Des de el 16 de juliol, i fins a l’octubre ho podran fer 18 barques d’arts de l’Ametlla de Mar, i 79 a tot Catalunya. D’esta forma el sector recupera una pesca històrica, però que s’havia prohibit el 2007 arran del pla de recuperació de l’espècie. “Recuperem el que sempre havíem tingut, des dels nostres pares i iaios: ser pescadors de tonyina a l’ham. Ens ho havien tret i recuperar-la ha estat una gran fita per al sector”, ha reivindicat  el patró major de la Confraria de Sant Pere de l’Ametlla, Miquel Brull.

Els pescadors i l’Ajuntament de la Cala esperen que això puga ser un revulsiu per un sector molt tocat, el de la pesca artesana. Ara volen crear una marca que ajude a vendre millor un producte tan selecte com la tonyina roja salvatge i poder etiquetar-la amb un distintiu que la identifique. “És un producte que avui dia al mercat no existix. De tonyina roja del mediterrani pescada amb canya no n’hi ha als mercats, la que hi ha prové de l’aqüicultura”, defensa Brull, que recorda que la qualitat de la tonyina roja salvatge és incomparable i que caldrà donar-li el valor que li correspon, etiquetant-la i identificant-la amb una marca pròpia.

Per ara només poden pescar 260 quilos de tonyina roja cada barca, això poden ser de 2 a 4 exemplars. Però esperen que l’organisme que regula la pesca de tonyina n’augmente la quota l’any vinent.

En una visita dilluns a la Ràpita -més informació a la notícia de dalt- la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es va mostrar satisfeta de poder recuperar la pesca de tonyina amb canya perquè es tractava d’una “demanda gairebé històrica”, ja que des del pla de recuperació de l’espècie, el 2007, no estava permès. “Ara per fi s’ha donat llum verd i podrà tirar endavant”, ha afirmat Jordà, que creu que es tracta d’una “oportunitat per a fer d’este tipus de pesca d’arts menors un exemple de sostenibilitat i sobretot de producció d’excel·lència”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies