HomeFestesL’Ampolla i la Ràpita es preparen per a viure la festivitat...

L’Ampolla i la Ràpita es preparen per a viure la festivitat en honor a la Verge del Carme

Cada 16 de juliol, els pobles costaners celebren la festivitat de la patrona dels mariners: la Verge del Carme. I a les comarques ebrenques, l’Ampolla i la Ràpita tenen marcat este dia al calendari per a commemorar esta tradicional festa identitària dels pobles amb orígens mariners i pescadors.

Al municipi del Baix Ebre, esta festivitat se celebrarà intensament entre els dies 14 i 16 de juliol, amb un programa d’activitats que posaran el focus en el port pesquer. Així, durant tres dies hi haurà música, bous i ball en honor a la Mare de Déu del Carme a l’Ampolla. Els actes arrencaran el divendres dia 14 a les 11 h amb les campanades i els petards, per a seguir a la tarda amb la música de la xaranga ‘Tal com sona’, la tarda de vaques de la ramaderia Fernando Mansilla a la plaça situada al carrer de la Comunitat Valenciana, i, a la nit, amb la Festa Imagina Ràdio, al port pesquer.

El dissabte 15 de juliol, la xaranga ‘Tal com sona’ tornarà a amenitzar els carrers del municipi fins a arribar a la plaça de bous, on hi haurà actes taurins amb la ramaderia Eliseo Adell; d’altra banda, a les 19 h, a la plaça González Isla hi haurà la festa infantil amb els espectacles de màgia Struc. A la nit, tornarà a haver-hi nit de ball, al port pesquer, a càrrec de l’orquestra Límite i, ben entrada la matinada, l’Associació Cultural Lo Rall continuarà amb la ‘Festa Ball i Rall’ amb el discjòquei Lluís Torralbo.

El diumenge, dia 16, arrencarà amb una missa al recinte de la Llotja en homenatge a la gent gran de la mar; continuarà a la tarda amb el concert de la Banda de Música de la Cala, la missa en honor a la patrona, i a continuació es farà la tradicional processó per dintre de la mar, que culminarà amb un castell de focs d’artifici.

Al municipi rapitenc, enguany, hi ha algunes novetats quant a la celebració del Carme. I és que la Penya Taurina dels Emboladors de la Ràpita ha preparat el divendres 14 de juliol, a les 19.30 h, el primer Buscabirres del Carme, que, amenitzats per la Xaranga Rapitenca, recorreran els carrers de la zona marítima del barri del Xicago fins a arribar al Pavelló Firal, on hi haurà furgoteques i discjòquei.

El dissabte, dia 15, al matí, la nova associació cultural taurina Tot pel bou ha preparat una botifarrada popular, a les 9 h, i una transhumància urbana pels carrers Migdia, Calderón de la Barca i de l’Àngel -on es fan les proves dels bous-; i, al vespre, hi haurà, com cada any, la proclamació de les representants infantils i juvenils de les Festes Majors 2023, que, enguany n’hi ha 56; i, després, a la plaça 1 d’Octubre, els Quintos del 2005 de la Ràpita han programat música amb discjòqueis.

Paral·lelament, la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita ha preparat els tradicionals actes en homenatge a la seua patrona: l’encesa d’espelmes al carrer del Carme, davant la imatge de la Verge, durant el cap de setmana, i la processó marítima, que arrencarà el diumenge a les 10 hores.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 18

Últimes notícies