HomeEsportsL'Amposta-Lagrama allarga el seu bon moment de forma i obre forat amb...

L’Amposta-Lagrama allarga el seu bon moment de forma i obre forat amb el descens

AMPOSTA // Estan de dolç! Quan més ho necessitava l’Amposta-Lagrama ha encadenat quatre victòries en els darrers cinc partits, on a més ha aconseguit recuperar el golaverage particular a excepció del Joventut Mataró i el Gavà. L’única taca del retorn a la competició després del parèntesi nadalenc precísament va ser en el desplaçament al camp de les gavanovines, ara fa tot just tres compromisos, on les ampostines van acusar el desencert ofensiu.

Les claus per aquesta metamorfosi han estat les dues incorporacions que han realitzat al mercat d’hivern, Zoe Turnes i Mariangeles De Uriarte, que han donat consistència al joc defensiu de les noies de Mateu Castellà; la portera Marta Gálvez, que amb les seues aturades alguns cops inverossímils ha donat molta confiança a l’equip i una versió “agressiva” de la línia de reraguarda que s’han combinat en aprofitar en gran mesura les accions ofensives, al marge de l’enfrontament davant les del Baix Llobregat ja esmentat.

El partit va ser igualat fins que es va trencar favorablement a les locals que s’escapaven amb un 10 a 7 al marcador, però la capacitat de reacció de les de Castellà els permetia empatar a 10 a falta de nou minuts per a la conclusió del primer temps. Després del temps mort sol·licitat pel tècnic local, arran d’una intercepció en defensa d’Andrea Guerrero van generar una ràpida contra on Geor Vila assistia a Zoe Turmes que els donava el primer al marcador (10-11) quan restaven vuit minuts per enfilar el camí de vestidors. No obstant això, un llençament de set metres i una falta en atac tornava a capgirar el duel amb el 12 a 11. L’intercanvi de cops seguia. I ara el torn de les ampostines: Gemma Gálvez amb una rematada ajustada al pal feia l’empat i llavors la seua germana gran Marta Gálvez feia una aturada providencial amb l’estòmeg que propiciava un contracop on Mariàngeles de Uriarte entrava pel mig de la defensa i feia el 12 a 13 que li costava a la defensora dos minuts d’exclusió. Tot i això, van seguir amb l’intercanvi de cops i arribaven al descans amb empat a catorze al marcador.

El duel va resultar frenètic i a la sortida dels vestidors tornaven a adquirir mínims avantatges d’un gol les locals, fins que Zoe Turnes els donava avantatge a les ampostines amb el 16 a 17 quan s’havien jugat 9 minuts de la represa. Moment on va tornar a erigir-se en ‘salvadora’ Marta Gálvez que desviava un llençament de set metres i a la contra següent li donava el màxim avantatge a les visitants arran d’una bona combinació entre Geor Vila i Zoe Turnes que definia la lateral ampostina quan s’havien jugat pràcticament 12 minuts de la segona part. Reacció de les locals després del temps que els servia per empatar i tornar-se a col·locar per davant al marcador fins a falta de cinc minuts quan Mariàngeles recollia el refús de la portera al límit de l’àrea a rematada de Zoe i amb una vaselina precisa tornava a situar els dos gols d’avantatge per a les de Mateu Castellà amb el 21-23.

Amb aquest marcador i a falta de quatre minuts per a la conclusió demanava el segon temps mort el tècnic local i després del temps tornaven a situar-se amb igualtat al marcador després de dos atacs fallats per les ampostines que havien de jugar en inferioritat per l’exclusió d’Andrea Guerrero. Entrava en la fase decisiva el partit amb atac per les ampostines que va culminar amb un llençament des de l’exterior d’Erika Graciani (autora de 4 gols durant el partit) que entrava de forma espectacular per l’escaire donant-li avantatge a les visitant a falta d’un minut per al final. A falta de 40 segons per al final demanava Domingo Borja temps mort per preparar l’estratègia de com atacar el darrer atac i poder salvar l’empat. Amb un llençament forçat, gràcies al bon treball defensiu de les ampostines, la pilotat tocava al ferro del pal esquerre de la porteria de Marta Gálvez i el rebot el recuperava Gemma Gálvez, que prop va estar de fer el 25 gol ampostí que tanqués així el partit però la seua rematada la salvava amb el peu la portera. No hi va haver temps de montar el contracop per a les valencianes, desfermant l’alegria de l’expedició de l’Amposta-Lagrama que aconseguia encadenar dos victòries consecutives que els fa obrir un forat de quatre punts respecte a les places de descens.

Diumenge rebran al pavelló municipal d’Amposta a l’Associació Lleidatana, rival que marca ara les places de descens, i on les de la capital del Montsià no poden fallar abans de visitar al líder de la categoria, el Balonmano Castelló, d’aquí a dos jornades.