HomePolíticaL’ANC de l’Ebre, en procés de reformulació

L’ANC de l’Ebre, en procés de reformulació

L’Assemblea Territorial de les Terres de l’Ebre de l’ANC es troba en procés de reformulació, després que el passat mes de maig la dimissió del fins aleshores coordinador, l’ampostí Manel Alves, tanqués si més no parcialment una guerra interna que enfrontava dos sectors.

L’afí a Alves denunciava el “partidisme fins a l’extrem” de figures com Roger Herèdia, procedent d’ERC, i una conxorxa per a dinamitar l’ANC de l’Ebre com a “model d’èxit”, mentre que el sector enfrontat al coordinador l’acusava de no voler regularitzar la situació de l’entitat ebrenca, que funcionava com una assemblea “territorial” més -així s’anomenen les assemblees locals de l’ANC- quan, segons defensava este sector, no podia tenir autonomia ni disponibilitat econòmica.

Ara, segons explica la membre del Secretariat Nacional de l’ANC per les Terres de l’Ebre, Pepita Boix -acompanya Jordi Martí i Lluïsa Adell com a nous representants ebrencs a l’òrgan nacional de l’Assemblea des de les passades eleccions internes culminades al juny-, s’estan redactant uns nous estatuts per a l’ANC de les Terres de l’Ebre, que passarà a ser “un òrgan de coordinació” en tota regla, d’“aglutinació del moviment però sense jerarquia”, segons Boix. “S’hi podran acollir totes les assemblees territorials que ho vulguen perquè necessitem un moviment col·lectiu en un territori on som pocs i dispersos”, però esta coordinadora no estarà per sobre de les territorials.

Un cop redactat els nous estatuts, els socis escolliran si més no un representant per comarca, però no es descarta que la figura de coordinador de les Terres de l’Ebre com a tal, encara que siga ara amb caràcter simbòlic, quede deserta. Fins ara, abans que Alves, l’havien ocupat Ramon Bel i Irene Fornós.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 62

Últimes notícies