HomeSocietatL’Àrea 5G Terres de l’Ebre organitza una trobada estatal online per plantejar...

L’Àrea 5G Terres de l’Ebre organitza una trobada estatal online per plantejar oportunitats del món rural

L’Àrea 5G de les Terres de l’Ebre organitza la jornada onlineDinamización rural, 5G y ODS 2030′, en col·laboració amb la Red Española de Desarrollo Rural (REDR), el Departament de Polítiques Digitals i Territori, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), la Fundació i2CAT i la Fundació Mobile World Capital Barcelona.

La trobada aborda temes vinculats a l’aplicació de la tecnologia 5G i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en entorns rurals. El programa està estructurat a partir de cinc sessions temàtiques en els àmbits de l’agroalimentació, l’educació, la salut digital, la digitalització de les PIMES i el turisme digital.

Esta trobada professional està dirigida als responsables dels grups d’acció local de tot l’Estat espanyol i té com a objectiu contribuir al plantejament d’estratègies rurals dins del marc d’aplicació dels ODS 2030 i afavorir l’aplicació de les tecnologies digitals avançades que sorgeixen arran de la implantació tecnològica de la 5G, com són el big data, la realitat virtual, la intel·ligència artificial o la robòtica, entre d’altres.

Actualment, les zones rurals tenen l’oportunitat de desplegar aquesta cinquena generació de tecnologia mòbil per respondre als reptes socials i econòmics. En este sentit, en l’àmbit de Catalunya s’està treballant en una proposta de model de desplegament de la 5G en l’entorn rural de la mà de la Fundació i2cat, la fundació Mobile World Capital Barcelona, els operadors de telefonia mòbil i el Laboratori 5G situat a la Ribera d’Ebre, que vol ser una prova pilot de possible desplegament a tot l’Estat.

Per poder fer front a esta necessitat des de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre es proposa una jornada en línia en la qual s’aportaran línies de treball i estratègies perquè els entorns rurals puguen crear oportunitats en aquest àmbit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies