HomeOpinióEditorialL’àrea de residus del Copate, en perill

L’àrea de residus del Copate, en perill

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) ha traslladat als ajuntaments del Baix Ebre i Montsià la necessitat de fer un pas endavant i que s’integren a l’ens directament com a consorciats per a poder fer front als problemes econòmics derivats del cost de la gestió de residus a les dos comarques.

El retard d’alguns ajuntaments a l’hora de fer el pagament del servei provoca greus tensions de tresoreria que amenacen d’esquinçar la viabilitat del servei mancomunat, però el principal problema rau en la intermediació dels consells comarcals: els ajuntaments deleguen les competències de gestió de residus als ens comarcals, que al seu torn encomanen el servei al consorci però, sovint, sobretot en el cas del Montsià, triguen massa a aprovar les tarifes, sense les quals Intervenció dels ajuntaments n’ajorna el pagament. A més a més, i això és determinant en el moment actual, el fet que els consells no tinguen recursos propis impedix per exemple que el consorci puga rebre un crèdit bancari -indispensable per a abordar l’ampliació de l’abocador del Mas de Barberans- amb l’aval dels ens comarcals. En canvi, els ajuntaments sí que podrien donar cobertura a la contractació d’un crèdit sense el qual el Copate no pot assumir les obres indispensables que cal fer al Mas.

Sense estes actuacions, el dipòsit de residus està esgotat i l’existència mateixa del Copate, o almenys de la seua àrea de residus, que és la que està en els fonaments de la creació del consoci, dixaria de tindre sentit. És responsabilitat dels ajuntaments acordar la millor solució per a salvar un ens carregat de lògica i contingut.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies