HomeCulturaL’artista canareva Pepa Reverter, creadora del projecte solidari Tot Cor

L’artista canareva Pepa Reverter, creadora del projecte solidari Tot Cor

Descobrir el projecte Tot Cor de Pepa Reverter és adonar-se de la bellesa extrema que pot arribar a tenir el cor com a símbol universal de l’amor. És redescobrir el talent i la sensibilitat d’aquesta artista canareva que, en ple procés de dol per la pèrdua de la seua mare, ha estat capaç d’impulsar un projecte solidari que té tanta bellesa com significat. El seu Cor és un homenatge a la seua mare, Paquita Sancho, i és també una acció de solidaritat amb totes les persones afectades d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA).

Pepa Reverter (1969) és la creadora de Tot Cor Project i de la peça principal que inspira aquest projecte artístic: un gerro en forma de cor i pensat des del cor, que ressalta tant per la seua bellesa com per la seua contundent simplicitat.

Després d’un any i mig de treball, la Pepa tenia aquesta peça acabada. A punt de llançar-la al mercat, va començar el llarg procés de malaltia de la seua mare, diagnosticada d’ELA, i tot va quedar aparcat. La seua prioritat va ser acompanyar-la fins al moment de la mort. “Després de la pèrdua de ma mare i de viure situacions i emocions molt intenses, em va costar molt tornar a tenir il·lusió per moltes coses”, ens explica. Quan va recuperar forces, aquella peça d’art va prendre una nova dimensió i es va convertir en la inspiració d’un projecte solidari al qual prompte es van sumar altres dissenyadors, artistes i creatius que van personalitzar el seu propi gerro Cor i van formar així una fantàstica i original diversitat de dissenys. “En aquesta peça conflueixen dos aspectes: la vessant artística i la personal. Això és el meravellós de l’art, que pot convertir quelcom tan abstracte com un sentiment en una cosa formal, per a donar-li visibilitat i carregar-la de significat”, puntualitza la Pepa.

Aquesta família de Cors és la que constitueix Tot Cor, projecte col·laboratiu que apel·la als valors fonamentals que constitueixen la riquesa de l’ésser humà: l’amor, la bondat, la humanitat, l’ètica, el respecte. Uns valors que la seua mare sempre va tenir molt presents. Fins a l’últim moment de la seua vida, la Paquita va demostrar una enorme generositat com a persona, tot i les dures circumstàncies que va haver de passar a causa de la malaltia. Aquella energia vital que la caracteritzava s’ha transformat en el motor d’aquest projecte, que pretén posar en valor la bona gent, la que és amable, generosa i exemplar. Per tot això, Tot Cor Project destina part dels seus beneficis a la Fundació Miquel Valls, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per ELA.

Tot Cor, el diseño del amor al MNAD de Madrid

El Museu Nacional d’Arts Decoratives de Madrid va inaugurar el gener del 2020 l’exposició Tot Cor, el diseño del amor, comissariada per la Pepa. Aquesta mostra recull tota la col·lecció, formada per quinze gerros Cor. El MNAD va destinar una sala a mida d’aquesta exposició, un luxós espai obert i quadrat amb petites vitrines incrustades a les parets que contenien les peces de ceràmica, a més d’una sèrie de fotografies i material gràfic. Al vestíbul del museu, s’hi va instal·lar el banc de l’amor, una peça de gran format dissenyada per Pepa Reverter, des d’on s’iniciava el recorregut visual d’aquesta mostra, que es va cloure el dia 14 de febrer d’enguany i va rebre més de 12.000 visitants.

Totes les peces estan a la venda a www.totcorproject.com.

Una artista polifacètica

Per a la Pepa l’art és una manera d’entendre la vida. Fa més vint anys que té el seu propi estudi al Poblenou (Barcelona), que comparteix amb el seu company, Ramon Úbeda.  Es va llicenciar en Belles Arts, amb un interès especial per l’escultura i el món de la comunicació audiovisual, i va fer un màster en realització de televisió. En els darrers anys, els seus treballs d’il·lustració i de ceràmica li han donat una projecció internacional. Entre altres projectes, actualment està treballant per a la marca Octàgon, amb Nuevepies i en noves col·leccions de l’empresa italiana Bosa. Sens dubte, està en el millor moment de la seua carrera i té molt per a oferir en altres camps artístics. També col·labora en altres projectes solidaris, com el de Foundawtion al Senegal i Aflote a Barcelona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 17

Últimes notícies