HomeTurismeL'Associació d'Hostaleria de l'Ebre es proposa desestacionalitzar el turisme per afrontar la...

L’Associació d’Hostaleria de l’Ebre es proposa desestacionalitzar el turisme per afrontar la crisi del coronavirus

L’Associació d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre (AEHTE) ha posat a funcionar la maquinària de l’entitat després d’un primer any d’engranatge i en una complicada situació econòmica, conseqüència de l’aturada forçada per la pandèmia. L’ampollera Juani Piñana presideix la renovada junta de l’entitat, que s’acompanyarà i s’assessorarà a través d’un consell d’experts format pels tres xefs ebrencs amb estrella Michelin, Fran López, Jeroni Castell i Vicent Guimerà. El gremi aglutina forces amb l’AEHTE per donar a conèixer el potencial gastronòmic del territori, desestacionalitzar el sector i potenciar el turisme de proximitat. “Hem de fer que la gent arribe fins aquí i coneguen allò que portem una vida treballant”, ha apuntat Piñana.

Fa un any naixia l’Associació d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre, emparada en l’Associació d’Hostaleria de Tarragona. La junta provisional s’ha renovat amb la presidenta Juani Piñana, empresària d’hostaleria de l’Ampolla. La resta de l’equip, amb l’organigrama encara per definir, el formen Anna Miralles (Horta de Sant Joan), Albert Guzmán (Sant Carles de la Ràpita), Joel Segura (el Perelló), Montse Callau (Deltebre), Xose Ferreres (Sant Carles de la Ràpita), i Hèctor Roda (l’Ampolla/l’Aldea). Estaran assessorats per un consell d’experts que componen els tres xefs ebrencs amb estrella Michelin, Fran López, Jeroni Castell i Vicent Guimerà.

Piñana ha destacat que amb l’entitat el gremi vol potenciar i reforçar la feina feta al territori, sobretot en “uns moments delicats” com el que ha provocat la crisi de la Covid-19. “Costarà però amb constància i esforç ho aconseguirem”, ha dit la presidenta de l’AEHTE. Les principals línies de treball seran allargar la temporada, desestacionalitzar el turisme amb propostes innovadores i atractives basades en la qualitat demostrada pel sector de la restauració ebrenca. “Ens hem de fer sentir perquè coneguen el valor afegit que oferim. Tenim molta confiança en augmentar encara més la qualitat del gremi a l’Ebre”, ha defensat.

Potenciar el turisme de proximitat és una altra de les apostes per afrontar la greu crisi que ja els ha caigut a sobre. “Ve un ‘crack’ brutal i és el moment de les oportunitats perquè estem en una zona desconeguda per Catalunya i també per a la resta d’Espanya i de tot el món. Sempre he intentat que vinga gent del món però ara és el moment que la gent de Catalunya conega on estem, què fem i qui som”, ha assenyalat el xef Fran López. “Hem d’aconseguir que la gent que vinga al territori se’n vaja enamorada, perquè és el que sabem fer millor. Quan vinguen que no se’ns escapen, que reconeguen que es menja bé, que se’ls tracta bé i que tenim un gran potencial que és la nostra humanitat”, ha afegit el xef Vicent Guimerà. “Estem acostumats a treballar en la dificultat. Som poc coneguts i ens ho hem de guanyar tot a pols, treure el cap per nosaltres mateixos. Estem acostumats a la lluita, no ens ve de nou”, ha animat el xef Jeroni Castell.

L’AEHTE parteix amb una vuitantena d’associats. La campanya de difusiu i d’adhesió esperarà a la reactivació del sector però estan convençuts que aquesta xifra es pot duplicar. Els objectius de l’associació de restauradors són “ambiciosos”. “Partim de l’alta gastronomia, apuntem alt i estarem a l’altura per dinamitzar el territori amb un producte de luxe un entorn verge i l’experiència de diverses generacions dedicades al gremi”, ha apuntat Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hosteleria provincial.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 11

Últimes notícies