HomeSocietatL’associació Libèl·lules dels estels es presenta a la Terra Alta amb el...

L’associació Libèl·lules dels estels es presenta a la Terra Alta amb el suport del Consell Comarcal

L’associació Libèl·lules dels estels, sorgida a les Terres de l’Ebre amb l’objectiu d’ajudar famílies que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal, es va presentar ahir a Gandesa de la mà de Conlloga, grup de suport i acompanyament a la criança de la Terra Alta, i amb el suport del Consell Comarcal.

Volem donar visibilitat a aquestes pèrdues, ajudar les famílies que les han patit i treballar perquè canviïn molts circuits que s’utilitzen actualment al sistema de salut. L’objectiu de la nostra associació és crear grups d’ajuda mútua per compartir experiències similars amb la voluntat d’ajudar a superar o a millorar les situacions que viuen les persones que han sofert alguna pèrdua”, explicava Trini Lleixa, cofundadora de l’entitat juntament amb Isabel Garcia.

Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta i encarregada de fer la introducció a l’acte de presentació, va agrair a les impulsores de Libèl·lules dels estels la seva feina per “treure a la llum el dol, una situació molt dolorosa que, molt sovint, es calla i es pateix en silenci”. Sanromà també va transmetre a Libèl·lules dels Estels i a Conlloga el suport amb què poden comptar per part del Consell Comarcal de la Terra Alta a través de l’àrea de Benestar Social i va estendre la mà a les associacions a teixir sinergies per treballar plegats. “Endavant amb el vostre projecte perquè associacions tan humanes com la vostra són completament necessàries”, va expressar Sanromà.

L’acte de presentació va comptar també amb els testimonis de Pilar Ferrando i Teresa Domingo, que van compartir amb les persones assistents els dols que van viure a causa de les pèrdues gestacionals que van experimentar. Totes dues van reclamar que cal més sensibilització, tant en el si de la societat com en el del personal sanitari. En aquest darrer cas, Montse Moliné, referent de llevadores de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que també va explicar com es viuen aquestes pèrdues des de la part sanitària, es va comprometre a traslladar les seves queixes i peticions per poder garantir una atenció òptima en aquestes situacions.

La presentació va finalitzar amb l’encesa d’espelmes a l’entrada de la biblioteca de Gandesa, que va acollir l’acte, en record de totes les libèl·lules.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 10

Últimes notícies