Les Viles Marineres d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i la Ràpita, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, s’uneixen per a oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, un producte local i de qualitat de la mar de l’Ebre. El distintiu, atorgant per l’agència catalana de Turisme, reconeix els municipis que mantenen viva la cultura de les tradicions pesqueres.
Les IX Jornades Gastronòmiques de la Galera donaran el tret de sortida el pròxim 11 de febrer, i s’allargaran fins al 13 de març.
Les Viles Marineres de l’Ebre, s’uneixen un any més per oferir exquisits menús gastronòmics, on 45 restaurants, prepararan un seguit de deliciosos menús amb diferents opcions, i on es podran tastar plats molt variats.
Alcanar
Un total de 16 restaurants canareus participaran en esta edició, en concret són Can Manel, Casa Esquerre, Casa Lupe, Casa Ramon, El Faro, El Nàutic de les Cases, Hotel Carlos III, La Mar, La Marinada, Les Barques, Les Palmeres, Serramar, Els jardins del tancat, Bitàcora, Lo Pouet i Meson del mar.
En els menús es podran degustar plats com; Parfait de galera, Tastet d’arròs melós de galeres amb sípia i carxofa, Ravioli de galera amb crema de porros i cruixent de Parmigiano, i aniran maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per menús oscil·len entre els 30 i 45 euros.
L’Ametlla de Mar
Fins a 11 restaurants de la Cala formaran part en estes jornades, i són els següents; El pescador, El Astillero, Mestral, Pica Pica, Plaça Nova, Golpe de Estado, La Cuadra, La Serra, La Subhasta i Les Veles.
En esta ocasió es podrà assaborir la Crema de galera amb rovell d’eriçó de mar i suau tàrtar de tonyina roja, Torradetes amb mousse de llagostí i galera, Arròs amb sepionets i galeres, entre molts altres, i també aniran maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per menús oscil·len entre els 30 i 45 euros.
La Ràpita
Els vuit establiments rapitencs que oferiran plats com; Curri de galeres i calçots amb llet de coco, cúrcuma i cardamom, Canelons de galera amb peix, beixamel de romesco i cruixent de parmesà, Arròs amb galeres carxofes i cloïsses, entre molts altres.
Els restaurants que ofereixen els menús són; Casa Ramón Marinés, Freddy Caliu Familiar, Llansola 1921, Marieta Taperia, Miami Can Pons, Alberts Guzman, Can Batiste i Can Vicent.
Tots els menus aniran maridats amb vins de la DO Terra Alta, i els preus per menús oscil·len entre els 30 i 45 euros.