HomeJustíciaL'Audiència Provincial confirma la condemna d'un any de presó al vaguista Andreu...

L’Audiència Provincial confirma la condemna d’un any de presó al vaguista Andreu Curto

La Secció Vuitena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la condemna al vaguista tortosí Andreu Curto Baiges com a responsable d’un delicte de danys i un delicte de coaccions, i l’absolució  del delicte de desordres públics.

Així doncs, es confirma la sentència dictada pel Jutjat Penal núm. 13 de Barcelona que va imposar la pena d’un any de presó i una pena multa de 4 mesos a raó de 7 euros cada dia, així com el pagament de la responsabilitat civil de 1.268,53€ pel delicte de danys. A més, Andreu ha estat condemnat a pagar  la meitat de les costes judicials del primer judici, així com a la inhabilitació especial per al sufragi passiu durant el temps de la condemna.

El passat 5 d’octubre tingué lloc a la Ciutat de la Justícia de Barcelona el judici contra Andreu, per haver participat en la vaga general del 29 de març de 2012 contra la reforma laboral i, més concretament,  per haver participat en el piquet del barri de Sants, al seu pas per l’Hotel Vinci, situat al carrer Consell de Cent núm 51 de Barcelona. El Fiscal demanava quatre anys de presó, sota les acusacions de delicte de danys, de coacció en relació als drets dels treballadors i per desordres públics.

El Recurs d’Apel·lació de l’Andreu assenyalava que la declaració del responsable de l’hotel estava farcida de contradiccions respecte la primera declaració que va realitzar l’any 2012. Segons el mateix recurs, els Mossos que van declarar no eren presents al moment dels fets i tampoc es van aportar les gravacions de les càmeres de seguretat de l’hotel.

El Grup de Suport #AndreuAbsolució i Alerta Solidària, junta amb el Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre i la Comissió Antirepressitva de l’Assemblea del Barri de Sants, han rebutjat la sentència i han avisat en un comunicat que “davant les seues condemnes, no ens aturarem en la defensa dels drets socials, continuarem denunciant la repressió i fent costat a l’Andreu en els dos judicis que encara té pendents del mateix dia de la vaga”

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

30 + = 39

Últimes notícies