HomeCulturaL'Aula de Músiques de la Terra enceta el seu curs 2018-2019 amb...

L’Aula de Músiques de la Terra enceta el seu curs 2018-2019 amb més instruments i assignatures

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, acompanyada per Artur Gaya, de l’equip de professors, han presentat el curs 2018-2019 de l’Aula de Músiques de la Terra, que s’imparteix a l’equipament municipal de La Casa de la Música. Aquest curs, que s’iniciarà el proper 15 d’octubre, ja té oberta la matrícula ( http://www.lajota.cat / aulaterra@lajota.cat) i compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i de la Generalitat de Catalunya.

“A l’Ajuntament de Tortosa -ha explicat la regidora de Cultura- tenim l’Escola de Teatre, l’Escola de Música, l’Escola de Danses Tradicionals, tots ells estudis associats a l’oferta de formació que s’imparteix al municipi, però des de fa ja vint anys, gràcies a la feina i al convenciment d’un grup de persones que creien en la necessitat de que Tortosa disposés d’aquest ensenyament, tenim l’Aula de Música Popular i Tradicional amb aquest ensenyament de qualitat específica de tot el que és el folklore més nostre i més proper”.

Així mateix, Queralt ha volgut deixar constància del compromís i de la voluntat de l’Ajuntament de Tortosa en seguir col·laborant en la difusió i el manteniment de la cultura popular al municipi.

Per la seva banda, Artur Gaya ha explicat que any rere any, un grup de docents prepara aquest curs des de ja fa dos dècades, però que aquest és un any “de moltes celebracions per a nosaltres -ha dit- i per això hem pensat que és important que es conegui i fer-ne una bona difusió”.

Gaya ha explicat els orígens de l’Aula de Música Popular i Tradicional, amb quatre centres a Barcelona, Tarragona-Vilaseca, Lleida, i Girona-Salt-Figueres, fins el 1998 quan es va considerar que per la seva singularitat, les Terres de l’Ebre mereixíen disposar d’un cinquè centre o delegació. L’any 2010, amb la creació de La Casa de la Música, l’Aula va passar a fer allà les seves activitats, compartint espai amb la Banda Municipal de Música i amb l’Escola Municipal de Música.

A partir de 2012, el grup de mestres/Centre d’Interpretació de la Jota de les TE van assumir la gestió dels cursos comptant amb un conveni amb l’Ajuntament, igual que va passar amb els altres centres d’arreu de Catalunya.

Aquesta autonomia ha permès ampliar l’oferta de cursos fins arribar a celebrar aquest vintè aniversari, amb la incorporació del contrabaix, el flabiol, i el sac de gemecs com a nous instruments a estudi, que passen a formar part de la llista que conformen l’acordió diatònic, el cant, la dolçaina, la guitarra, el guitarró, la gralla, la percussió i la tarota.

Enguany també s’incorpora com a novetat un combo (grup d’instruments i veus), amb el col·lectiu de mestres de l’Aula, composat per Cati Plana, Kike Pellicer, Pau Puig, Jordi Fusté, Sergi Trenzano, Joan Cuscó, Sergi Molina, i Artur Gaya. Gaya, així mateix, imparteix les assignatures de context, com són “Folklore” i “La música i el cicle de la terra”. El curs consta de 26 sessions, amb una sessió (o classe) setmanal de 45 minuts.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 25

Últimes notícies