HomeSocietatL'ebrenc Javier Vilanova serà ordenat bisbe auxiliar de Barcelona el diumenge 20...

L’ebrenc Javier Vilanova serà ordenat bisbe auxiliar de Barcelona el diumenge 20 de desembre a la Sagrada Família

L’ebrenc Javier Vilanova serà ordenat com a nou bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona el proper dia 20 de desembre a la basílica de la Sagrada Família. La cadena de televisió 8tv oferirà la retransmissió d’una cerimònia que presidirà el cardenal Joan Josep Omella i que serà també concelebrada per  Enrique Benavent, bisbe de Tortosa, i  el deltebrenc Romà Casanova, bisbe de Vic.

Segons recull la pàgina oficial de l’Esglèsia Arxidiocesana de Barcelona a  l’ordenació, que començarà a les 17h, s’ha convidat a les primeres autoritats civils de Catalunya, de Tortosa, als familiars del nou bisbe i a fidels amb entrades numerades. S’acompliran totes les normes sanitàries vigents, amb un límit d’accés de només 500 persones (de les més de 3.000 que té aquest espai) i, per garantir-hi el seguiment, s’ha disposat un ampli dispositiu multimèdia. L’acte es retransmetrà, simultàniament, per 8TV, Ràdio Estel, Ràdio Maria i per streaming al web de l’arquebisbat i de la pròpia Sagrada Família.

El cardenal Omella ha agraït a “Déu poder comptar amb més ajuda en la missió de regir l’arxidiòcesi de Barcelona. Agraeixo al Sant Pare haver accedit a la meva petició. I agraeixo també a Mons. Javier haver respost generosament a aquesta missió que li confia l’Església, en la persona del Papa.” El nou equip de 4 bisbes treballarà i viurà plegat i l’arquebisbe espera “compartir la taula, les preocupacions i les alegries que comporta el pasturatge d’una diòcesi. Fes, Senyor, que siguem una comunitat unida a Crist, que tingui un sol cor i una sola ànima (cf. Ac 4,32).”

El cardenal, finalment, assenyala que “tal com el papa Francesc va dir l’any passat durant l’homilia d’ordenació de quatre nous bisbes, jo també demano de tot cor que Déu ajudi el nou bisbe a estimar amb amor de pare i de germà tots aquells que Déu li ha confiat: els preveres, els diaques i tot el poble de Déu, especialment aquells que necessiten acolliment i ajuda. Rebem amb goig aquest nou pastor de la nostra Església. Acollim-lo amb el nostre escalf perquè la seva missió doni fruit abundant.”

Biografia del nou bisbe

Nascut a La Fatarella (Tarragona), el 23 de setembre de 1973, va ser ordenat prevere per a la diòcesi de Tortosa el 22 de novembre de 1998. Ha sigut vicari parroquial de les parròquies de la Mare de Déu del Roser de Tortosa (1998-1999) i de Sant Miquel Arcàngel d’Alcanar (1999-2003). Rector de les parròquies de l’Assumpció del Forcall, Castellfort i Portell, Sant Pere Apòstol de Cinctorres, Mare de Déu de les Neus de la Mata, Sant Bartomeu de La Todolella i de la Mare de Déu del Pópulo d’Olocau del Rei (2003-2007). A més, ha sigut també rector de les parròquies d’Alfara de Carles (2014-2019), del Sagrat Cor de Jesús del Raval de Crist (2016-2019) i de Sant Llorenç del Pinell de Brai (2019).

Delegat per a la Catequesi (2014-2016) i per a la Pastoral Vocacional (2003); membre del Col·legi de Consultors (2007) i del Consell Presbiteral (2007); rector del Seminari de Tortosa (2007) i director espiritual del Seminari Interdiocesà de Catalunya (2016-2018).

Fins ara exercia l’ofici canònic de rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya (2018). És missioner de la Misericòrdia i confessor ordinari de la Comunitat d’Agustines de Sant Mateu.

Finalment el nou bisbe ha escollit com a escut la corona de la Mare de Déu de la Misericòrdia, patrona de La Fatarella; així com també la Creu de La Mercè i els nou estigmes del Padre Pío. També hi destaca l’emblema eucarístic amb el cep de raïm.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 26 = 27

Últimes notícies