HomeSense categoriaL'efecte de les pluges sobre la floració farà caure la collita d'oli...

L’efecte de les pluges sobre la floració farà caure la collita d’oli d’oliva fins a un 40%

TERRES DE L’EBRE // La collita d’oli d’oliva pot arribar a caure fins a un 40% per l’efecte de les pluges sobre la floració esta pròxima campanya, segons els càlculs d’Unió de Pagesos. Estes precipitacions, expliquen, han comportat una mala pol·linització i un quallat deficient, fet que fa preveure la reducció apuntada a l’espera dels possibles efectes dels danys causats per la malaltia fúngica del repiló. El Baix Camp, amb un 50%, i el Montsià, amb un 40%, serien els territoris més afectats. També a l’Alt Camp, amb pèrdues d’un 20%. A l’Alt Penedès es preveu una caiguda considerable, amb parcel·les sense collita, de la mateixa manera que al Vallès Occidental i Oriental.

Al Baix Ebre, consideren que, malgrat una caiguda prevista del 40% respecte a una collita plena, el balanç podria considerar-se satisfactori després d’acumular dos anys amb poca producció, especialment els dos últims, per la greu sequera.

A les Garrigues, d’altra banda, la caiguda serà més acusada en les zones on l’any passat va haver-hi molta producció i on es va collir amb condicions climàtiques adverses que van fer caure molta fulla. Per contra, a la zona Garrigues sud-Priorat nord, no es preveu davallada a l’espera de constatar els possibles danys pel repiló.

Finalment, a la zona del Baix Penedès la davallada prevista se situa entre el 30 i el 40%, en aquest cas, però, principalment per la gran de la passada campanya i no tant per les pluges.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies