HomeInfraestructuresL’Eix de l’Ebre, entre les 12 obres de millora de ferms que...

L’Eix de l’Ebre, entre les 12 obres de millora de ferms que reduiran la petjada de carboni

La Generalitat ha engegat algunes de les 12 primeres actuacions del Pla de ferms sostenibles, amb una inversió total de 20 milions d’euros, que milloraran el ferm en carreteres catalanes incorporant noves tècniques i materials sostenibles, de manera que, segons va fer públic el Departament en un comunicat, contribuiran a reduir la petjada de carboni amb un estalvi estimat de 7,5 quilos d’emissions de CO2 per cada tona de mescla estesa.

Entre estes obres hi ha les de millora del ferm de la C-12, coneguda com l’Eix de l’Ebre, entre Xerta i Rasquera, en un tram de 15 quilòmetres i mig on es farà servir una mescla altament modificada amb cautxú. El pressupost previst per a esta obra concreta, la segona amb més longitud d’actuació, és d’1.485.000 euros.

Segons el Departament de Polítiques Digitals i Territori, este paquet d’actuacions introduïx altres aspectes innovadors pel que fa a la implicació de les empreses adjudicatàries, que, per exemple, hauran d’assumir tant la redacció del projecte com l’execució de l’obra. Els treballs tindran un termini d’execució de tres mesos.

 

Materials reciclats

Pel que fa a les millores en l’àmbit de la sostenibilitat, els materials i tècniques que s’utilitzaran reduïxen el balanç energètiques gràcies a l’ús de mescles en fred, un menor envelliment del betum i, per tant, un augment de la durabilitat. També, per l’aprofitament de productes reciclats, com material de fresat, pols de pneumàtic, àrids siderúrgics, vidre o plàstics.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 30

Últimes notícies