HomeSense categoriaLes antigues escoles de Sant Llàtzer es convertiran en un espai multiús...

Les antigues escoles de Sant Llàtzer es convertiran en un espai multiús per a les activitats del barri

Les antigues escoles de Sant Llàtzer podran acollir, d’aquí a poques setmanes, diverses activitats de l’associació de veïns i de tot el barri.

L’Ajuntament de Tortosa està enllestint les obres de substitució de la coberta, i paral·lelament ja ha començat l’arranjament de l’espai interior per tal que puga acollir activitats de tota índole. Els treballs han consistit en la renovació de la teulada, que millorarà l’aïllament tèrmic i acústic de l’edifici i evitarà filtracions de la pluja.

Aquest matí, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha visitat les obres, acompanyada d’Alfredo Ferré, regidor del barri; Domingo Tomàs, regidor de Serveis, i Josep Aixarch, president de l’associació de veïns de Sant Llàtzer, juntament amb altres membres de la junta veïnal. Roigé ha destacat que, amb aquesta actuació, el barri guanyarà un equipament que estarà a disposició tant de l’associació de veïns com de la resta d’entitats de la zona, i que esdevindrà “un punt de trobada” de Sant Llàtzer. Per la seua banda, el president de l’associació de veïns, que serà qui gestionarà els usos una vegada enllestits els treballs, ha agraït que l’Ajuntament haja complit amb el compromís d’adequar l’espai, ja que “es tracta d’una reivindicació que teníem des de fa molts anys”.

El cost de la substitució de la teulada se situa en 48.300 euros. L’adequació de l’espai interior, consistent en l’eliminació d’alguns envans i el tancament d’alguns espais per fer-hi sales de reunions i altres activitats, van a càrrec de la brigada municipal.

L’edifici disposa de 305 metres quadrats de superfície, repartida entre la planta baixa i un altell. Està situat al costat del barranc de la Llet, i antigament havia desenvolupat les funcions d’escola del barri. Posteriorment va acollir l’activitat de l’escola municipal de cuina. Des de fa poc més d’una dècada havia quedat en desús i ara tornarà a l’activitat, després que finalitzen els treballs d’adequació, que s’han vist retardats per les fortes ventades dels últims mesos.

 

material d’obres per la substitució de la coberta i l’arranjament de l’espai interior | Núria Caro

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 40

Últimes notícies