HomeEducacióLes beques Impulsant el Talent a les Terres de l’Ebre de Remsa...

Les beques Impulsant el Talent a les Terres de l’Ebre de Remsa obren les portes dels estudis internacionals als joves premiats

Els resultats de la primera edició de les beques Impulsant el Talent a les Terres de l’Ebre que promou el Projecte Social Remsa comencen a ser visibles. Dos dels tres estudiants de secundària que van resultar guanyadors de la primera edició han decidit que el premi es destine a completar els seus plans d’estudi en prestigioses universitats internacionals on faran estada este estiu.

Donar l’oportunitat a alumnes brillants de formar-se al’estranger era, precisament, un dels principals objectius que va moure el projecte social Remsa a impulsar este programa de beques, que en la seua primera convocatòria ja va rebre 65 candidatures. Així ho han entès també els estudiants seleccionats i les seues famílies.

En el cas d’Alexia Arasa Bertomeu (Institut de Deltebre) el premi es destinarà a cursar un programa d’idiomes al Regne Unit durant dos setmanes este estiu. Alexia ja va certificar un nivell B1 de francès, i amb este curs pretén ampliar els seus coneixements de l’anglès des de l’experiència de fer una estada amb una família local, que també inclou classes amb professors nadius i un extens programa d’activitats i excursions.

Per la seua banda, a Paula Muiño Vázquez (Col·legi Sagrat Cor d’Amposta) l’espera un estiu apassionant i completarà la formació preuniversitària després de superar llargs i exigents processos de selecció en dos de les millors universitats dels Estats Units.

Foto: Cedida

En primer lloc, l’edició anual del Precollege més prestigiós dels Estats Units, a la Universitat de Yale, Politics, Law and Economics, on ha estat seleccionada juntament amb 30 alumnes de tot el món, entre més de 8.000 sol·licituds. Finalment, assistirà a Wharton Global Youth Programs (University of Pennsylvania), a Filadèlfia, Institució situada com a número u del rànquing universitari, en l’àrea de negocis a nivell mundial, al curs The future of the bussines World.

El tercer dels premiats, Àngel Fabregat Barreda (Institut de la Sénia) també va expressar la seua intenció de destinar el premi a finançar els seus estudis preuniversitaris a l’estranger, i així ho farà. El senienc anirà durant dos setmanes este proper agost a l’Acadèmia Select English de Cambridge, on podrà dur a terme un curs que combina classes d’anglès de nivell avançat i classes de ciències relacionades amb la física, la química i la biologia, una de les seues grans passions.

El projecte de les beques Impulsem el Talent a les Terres de l’Ebre va començar l’any passat, a l’inici del curs 2022/2023, com una iniciativa del projecte social Remsa per reconèixer l’esforç dels joves més brillants del territori. El certamen està adreçat a estudiants de 4t d’ESO que estudien en algun centre educatiu del territori. El jurat valora no només els millors expedients acadèmics sinó que els alumnes tinguen una consolidada trajectòria dins del teixit associatiu, esportiu o cultural del seu entorn. El premi té una dotació de 1.500 euros, que es poden destinar a ampliar els seus coneixements i aptituds acadèmiques.

Després de l’èxit de la primera edició, l’organització ja està treballant en una segona convocatòria pel pròxim curs escolar 2023/2024 que es donarà a conèixer oficialment als finals d’aquest mes de maig.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 53

Últimes notícies