HomeAgriculturaLes cooperatives avisen que la proposta estatal d’ajuts exclou la majoria d’oliverars...

Les cooperatives avisen que la proposta estatal d’ajuts exclou la majoria d’oliverars ebrencs

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha mostrat especialment crítica amb la nova proposta que ha fet el Ministeri d’Agricultura en relació amb la convocatòria d’ajuts que pretén evitar l’abandonament de l’oliverar amb dificultats específiques i alt valor ambiental. De concretar-se la proposta, només unes 4.000 hectàrees -de les 110.000 hectàrees d’oliverar que hi ha a Catalunya- podrien acollir-se a la mesura.

Així doncs, la limitació de l’ajut només a les oliveres plantades en superfície de secà i amb una densitat màxima de 80 arbres per hectàrea podria dixar fora més del 60 % de les 12.000 hectàrees que el Departament d’Agricultura havia previst en un primer estudi d’impacte.

Les comarques més afectades per la nova restricció serien el Baix Ebre i el Montsià, que n’eren les principals perceptores, amb la proposta anterior del Ministeri d’Agricultura.

Antoni Galceran, responsable d’oli d’oliva de la FCAC, reclama que la densitat per hectàrea s’augmente fins als 90-100 arbres. Les cooperatives agràries elaboren el 73 % del total de l’oli d’oliva de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 79

Últimes notícies