HomeCulturaLes Drassanes Carceller de la Ràpita i els comerciants d’Amposta del s....

Les Drassanes Carceller de la Ràpita i els comerciants d’Amposta del s. XX, els projectes de recerca etnològica del 2021

CULTURA // El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha concedit els dos ajuts per a la realització de projectes de recerca etnològica a les comarques de l’Ebre per al 2021. 

D’una banda, es tracta de l’Inventari dels estris i equips de les antigues drassanes Carceller de la Ràpita, presentada per l’Ajuntament de la Ràpita, que anirà a càrrec d’Antoni Cartes Reverté. Esta investigació pretén posar en valor les antigues drassanes, que estan documentades des dels principis del segle XIX fins a mitjans de la dècada de 1990, instal·lades en diversos punts de la façana marítima, tot i que els inicis de la seua activitat històrica són anteriors i es localitzen a Tortosa. L’inventari que es farà de les eines, els estris i els equips permetrà documentar i conèixer com es treballava antigament en esta instal·lació. 

D’altra banda, s’investigarà el Comerç i comerciants d’Amposta de principis del segle XX, una recerca presentada pel consistori ampostí i que serà realitzada per l’equip local format per Sabina Colomé Ortí i Ariadna Reverté Callarisa, i que està molt lligada a la Festa del Mercat a la plaça d’Amposta. Amb ella, es podran descobrir i ampliar les notícies històriques, fotografies, i la memòria oral molt més enllà de les recollides fins avui dia, de manera que possibilitaran la inclusió de majors continguts patrimonials dins el programa de la nova edició de la Festa del Mercat, que estarà dedicada al comerç de proximitat ampostí, que abastia la ciutat i el seu territori d’influència en aquell moment de grans canvis econòmics i socials. 

Ambdós investigacions comptaran amb el suport metodològic, tècnic i econòmic del Museu de les Terres de l’Ebre, en qualitat d’Antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre atorga estos ajuts econòmics des de l’any 2001, els quals han permès la realització de 31 projectes de recerca etnològica diferents arreu de les quatre comarques, donant suport a entitats i investigadors ebrencs, així com s’ha investigat i recuperat una part important del Patrimoni Etnològic i Immaterial del territori. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 20 = 26

Últimes notícies