HomeSocietatLes eleccions agràries del 2021 seran les primeres amb vot electrònic

Les eleccions agràries del 2021 seran les primeres amb vot electrònic

CATALUNYA // El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i les organitzacions agràries amb representativitat, Unió de Pagesos i JARC, han acordat que les pròximes eleccions agràries, que tindran el 2021, siguin les primeres en què es podrà votar electrònicament. Per fer-ho, caldrà impulsar la modificació legislativa que introduirà la modalitat de vot electrònic en les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries, eleccions que ara mateix estan regulades a la Llei 17/2014, de 23 de desembre. En aquest sentit, la consellera Teresa Jordà ha destacat que “la pagesia serà un dels primers col·lectius que votarà electrònicament en la Catalunya del segle XXI“.

En relació amb aquest avenç, la consellera d’Agricultura ha posat de manifest la importància de la tecnologia “cada dia més present en la feina de pagesos i ramaders” i el fet que el sector primari serà un dels primers que fa un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic. 

La votació electrònica substituirà la votació física i en paper tradicional vigent en l’actualitat i presentarà els avantatges propis de la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit electoral.

Segons Agricultura, la implementació del vot electrònic amb cens universal permetrà garantir l’efectivitat del dret de vot, facilitar la participació, millorar el procés de gestió i la comptabilització dels vots, i assolir una efectiva reducció dels costos econòmics associats al procediment electoral i beneficiar el medi ambient, atenent l’evident reducció del consum de paper. Els electors podran votar remotament des de qualsevol lloc o en els punts presencials que s’estableixin per a l’assistència en el vot electrònic.

En el vessant tecnològic d’aquest projecte de votació electrònica, el Departament d’Agricultura compta amb la col·laboració de la Direcció d’Innovació i Dades del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Les anteriors eleccions agràries van tenir lloc el 28 de febrer del 2016, hi va participar el 53,9% del cens de 26.001 electors i va ser necessari constituir 565 meses electorals en 555 municipis.
 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies