HomePolíticaLes eleccions del 14-F deixen el Parlament més paritari de la història

Les eleccions del 14-F deixen el Parlament més paritari de la història

TERRES DE L’EBRE // El Parlament que es constituirà arran de les eleccions del 14-F serà el més paritari de la història, amb un 48,1% dels escons en mans de dones. Un total de 65 dones ocuparan gairebé la meitat dels 135 escons. Aquesta xifra representa un augment de quatre punts respecte als resultats del 2017. En aquells comicis, el Parlament va ser representat per un total de 59 dones, que ocupaven el 43,7% dels escons. Més de la meitat de les persones elegides pel PSC, ERC, la CUP i el PP seran dones. JxCat, En Comú Podem, Ciutadans i Vox fan baixar una mica la mitjana de representació femenina.

Cal destacar que quatre de les nou forces amb possibilitats d’aconseguir escons al Parlament estaven encapçalades per dones: Laura Borràs (JxCat), Dolors Sabater (CUP-G), Jèssica Albiach (En Comú Podem) i Àngels Chacón (PDeCat). Aquesta darrera, finalment, no va aconseguir representació.

Concretament, 17 dels 33 escons assolits pel PSC i ERC seran ocupats per dones. Això representa un 51,5% dels escons totals. Un 55,6% dels diputats assolits per la CUP-G també seran dones, és a dir, un total de cinc sobre nou. El PPC tindrà el percentatge d’escons ocupats per dones més elevat de tot el Parlament, un 66,6%, amb dues dones als tres escons assolits.

JxCat, En Comú Podem, Ciutadans i Vox faran baixar una mica la mitjana de representació femenina. Ciutadans tindrà exactament la meitat de representació femenina als seus escons, amb tres dones dels sis diputats. Un 46,9% dels escons de Junts tindran representació femenina, amb 15 diputades dels 32 escons obtinguts. En Comú Podem és un dels partits amb un percentatge de dones diputades més baix, amb un 37,5%, amb tres dones respecte als vuit escons obtinguts. Per últim, Vox és la formació amb una representació femenina més baixa, amb un 27,3%. El partit d’ultradreta liderat per Ignacio Garriga només tindrà tres escons ocupats per dones dels onze que va assolir diumenge.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 55

Últimes notícies