HomeSense categoriaLes empreses d’Amposta s’adapten i busquen possibilitats de negoci en el nou...

Les empreses d’Amposta s’adapten i busquen possibilitats de negoci en el nou paradigma

EDICIÓ PAPER // La pandèmia viscuda per la Covid-19, conjuntament amb l’estat d’alarma proclamat el 14 de març, han afectat empreses de tots els nivells i sectors. En contra del que es podia pensar, però, les petites empreses s’han adaptat al nou paradigma, bé incorporant productes que ara són de primera necessitat o modificant la seua forma de treballar. I és que, segons una enquesta impulsada per l’Ajuntament d’Amposta en ple confinament, unes 30 empreses de les 77 participants preveien la possibilitat de vendre nous productes i serveis, la qual cosa mostra la facilitat d’evolució i adaptació dels negocis del territori.

A finals de maig, el consistori ampostí, a través de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, va posar en marxa una eina de participació en línia dirigida a empreses i autònoms amb la finalitat d’oferir ajudes realistes que impulsessen la reactivació econòmica. El batlle de la capital del Montsià i regidor de l’àrea, Adam Tomàs, afirmava que “per a poder dissenyar les nostres polítiques de reactivació econòmica necessitem saber què pensen les empreses i les persones autònomes, i esta enquesta ens permetrà disposar d’informació molt valuosa per a poder prendre decisions com, per exemple, quins programes dels quals oferix la Generalitat són més interessants per a la reactivació econòmica o quins ajuts podem estructurar des del mateix consistori”. L’eina ha estat activa tres setmanes i hi han participat majoritàriament empreses de menys de 10 treballadors i autònoms d’Amposta, tot i que també hi ha hagut una petita representació d’altres tipus de negocis del Montsià i el Baix Ebre.

Tanmateix, comptar amb eines de suport econòmic ha estat clau perquè molts negocis poguessen tornar a aixecar la persiana. De fet, un de cada quatre enquestats va sol·licitar la renda per a compensar als autònoms per pèrdua d’activitat superior al 75%, de la mateixa manera que van demanar l’exoneració de la quota d’autònoms. A banda, gairebé una quarta part es van adherir a un ERTO o van demanar un préstec ICO i, encara que en menys nombre, també van sol·licitar ajornaments tributaris i de les quotes de lloguer.

 

Visió de futur

Tot i això, les esperances es posen en les decisions a les quals les empreses s’enfrontaran amb la reobertura dels negocis a mitjà i curt termini. Cal destacar que un 83% de les respostes no preveien l’acomiadament de personal o, en tot cas, ho veien poc probable. També cal incidir que les empreses van utilitzar la situació per a adaptar-se a les noves necessitats, bé reestructurant els horaris dels treballadors, iniciant-se en la venda en línia o reformant les instal·lacions. De fet, fins i tot un 22% dels enquestats preveien, en més o menys mesura, incorporar nou personal.

A manera de conclusió, tot i que el nou paradigma s’allargarà i no es descarta que es necessiten noves mesures i ajudes per a reflotar l’economia local, les empreses han demostrat la importància de comptar amb un pla de reducció d’impostos locals, la reducció de les càrregues socials a treballadors i autònoms o ajudes a les quals acollir-se, i que valoren positivament l’ajuda i assessorament per a la tramitació i coneixement de les ajudes, de la mateixa manera que també han posat sobre la taula la necessitat d’activar un pla per a incentivar l’economia local.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 36

Últimes notícies