HomeInfraestructuresLes estacions de tren d'Horta i Arnes es rehabilitaran per acollir equipaments...

Les estacions de tren d’Horta i Arnes es rehabilitaran per acollir equipaments turístics

La Comissió territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha aprovat la modificació del planejament d’Horta de Sant Joan que permetrà rehabilitar les antigues estacions ferroviàries de la Via Verda, la d’Horta i la d’Arnes-Lledó –les dos al terme municipal hortolà- perquè acullen equipaments, establiments o allotjaments turístics. Ara estan llogades a Adif, però el consistori les vol comprar.

Horta de Sant Joan té dos antigues estacions de tren en desús que pertanyien a la línia Tortosa-Pobla d’Híjar: la d’Horta de Sant Joan i la d’Arnes-Lledó. Des de l’any 2010, l’Ajuntament i ADIF tenen un contracte de lloguer de les dues estacions, però ara el consistori vol comprar-les per reconvertir-les en equipaments vinculats a la Via Verda. Per fer-ho possible, primer calia modificar el planejament del municipi –les normes subsidiàries- i Urbanisme ha aprovat el canvi d’ús ferroviari pel turístic.

Així, els edificis que estan molt deteriorats, es rehabilitaran, respectant els trets més característics de la infraestructura ferroviària, però també es podran ampliar o habilitar construccions auxiliars. L’objectiu és que acullen allotjaments familiars vinculats a l’activitat turística i allotjaments hotelers i de turisme rural, equipaments, activitats d’educació en el lleure i artesanals o artístiques, així com de restauració. Es preveu també una reserva d’espai per a aparcament.

La CUTE també ha aprovat definitivament el pla especial per poder ampliar de la indústria de la fusta Bariperfil, al camí dels Frares de Santa Bàrbara. També contempla la col·locació de 7.396 metres quadrats de plaques solars fotovoltaiques sobre les cobertes de les naus de l’empresa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 22

Últimes notícies