HomeSense categoriaLes excavacions a la celòquia del castell d'Amposta deixen al descobert estructures...

Les excavacions a la celòquia del castell d’Amposta deixen al descobert estructures medievals d’alt valor

MONTSIÀ // Les excavacions arqueològiques fetes durant el passat mes de juny a la celòquia del castell d’Amposta, en el marc del projecte de recuperació de la façana fluvial de la ciutat, han dixat al descobert noves estructures medievals de “gran valor”, segons els experts. Concretament, ha aparegut el tancament parcial del fossat al cantó del riu amb una estructura que dona continuïtat a la de l’arc gòtic restaurat fa tres anys, així com les restes d’arrencament d’un arc de les mateixes característiques. També s’ha pogut alliberar un fossat que arriba arran d’aigua i podria haver estat l’embarcador particular del castell. 

Les excavacions s’han centrat en la zona del tercer fossat del castell, fins ara ocupat per rebliments de terra i restes de murs d’època moderna de finals dels segles XIX i XX. Al marge d’aquestes troballes, a l’altre extrem de la celòquia, entre la torre del mateix nom i l’embocadura del segon fossat s’han fet treballs que han permès identificar restes d’una tàpia possiblement andalusina i les empremtes del traçat de la muralla que resseguia el segon fossat, en un tram del qual fins ara no se’n coneixia la posició. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha valorat que en fase d’excavació arqueològica de la zona de la celòquia “s’ha pogut recuperar informació valuosa per a conèixer la història de la ciutat”.

Esta és la primera actuació del projecte que preveu la recuperació i recreixement de la muralla, així com la reconstrucció de l’edifici d’accés, parcialment conservat. També s’alliberaran les construccions modernes i rebliments de terra del tercer fossat, un element de defensa que no havia estat identificat fins fa poc.

Adam Tomàs ha refermat la voluntat de l’Ajuntament de continuar recuperant la façana fluvial, un espai “d’un alt atractiu turístic i d’un important valor patrimonial i històric”.  

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies