HomeSense categoriaLes Jornades de Lletres Ebrenques arriben a la quinzena edició adaptant-se al...

Les Jornades de Lletres Ebrenques arriben a la quinzena edició adaptant-se al context de covid-19 amb activitats de petit format

AMPOSTA // Les Jornades de les Lletres Ebrenques arriben enguany a la seua quinzena edició. I ho fan adaptant-se al context de la covid-19, amb un nou emplaçament, activitats de petit format, donant més presència als autors del territori i implementant totes les mesures de seguretat i higiene, però sense renunciar a l’essència de les jornades, que és crear un espai de debat entre els i les autores del territori i els i les seves lectores. Així, del 14 al 17 d’octubre, els baixos de la Biblioteca Comarcal Sebastià J. Arbó s’omplirà d’autors, conferències, música en directe i, sobretot, molta literatura, on es tractaran temes com la memòria històrica o el paper de les escriptores catalanes al segle XX.

Després que es declarés la cultura Bé essencial, no podíem deixar de programar aquestes Jornades, encara que les haguéssim de reformular com hem fet, el més important és que les hem pogut programar“, diu la regidora de Cultura, Inés Martí, tot destacant també que seran unes jornades en clau completament ebrenca ja que “els autors que assistiran enguany seran fonamentalment de les Terres de l’Ebre“. “A més, també hem traslladat de les jornades de la sala d’adults on habitualment es feien als baixos de l’edifici, perquè allí hi ha més aforament“, diu la regidora, tot assenyalament també la importància que totes aquelles persones que vulguin assistir a una o diverses activitats s’inscriguin. “Ens hem d’acostumar que totes les activitats que farem a partir d’ara seran amb accés controlat i aforament limitat i per això si algú té interès en assistir és millor que reservi plaça per no quedar-se sense si s’espera al moment de l’acte“, insisteix Martí.

Tot i que la inauguració oficial de les Jornades serà el divendres 16 i gran part de les activitats se concentraran aquell dia i el dissabte, els actes ja arrancaran el dimecres 14 d’octubre amb la commemoració de l’Any Perucho a càrrec del periodista i escriptor Jodi Nopca. Dijous 15, el tema central de debat serà la memòria històrica i la seva vinculació amb la literatura amb la taula rodona ’La memòria, una qüestió literària’, on participaran l’escriptor Víctor Amela, la directora del Comebe, Teresa Ferré i l’escriptor Emigdi Subirats.

La inauguració oficial serà el divendres, amb la lliçó inaugural ’Dues voltes rebels: escriptors catalanes del segle XX i els seus personatges’, a càrrec de l’escriptora Núria Pradas, premi Ramon Llull 2020. Com és habitual, aquell dia també es farà entrega del Premi Mèrit de les Lletres Ebrenques 2020 i el reconeixement a la trajectòria cultural a l’escriptora i professora M. Josep Margalef.

Dissabte 17 la jornada començarà a les onze del matí amb la ruta guiada sobre Arbó i a les dotze del migdia amb la presentació del conte ’El viatge de la Bruna, del Pirineu al Delta de l’Ebre’. A les 13 h. tindrà lloc l’activitat Kaiak i poesia: Ecos al riu, façana i pont Penjant, una ruta poètica en kaiak. Dissabte la tarda també hi haurà temps per a la taula rodona de treballs de recerca de batxillerat sobre ’La memòria escrita de la nostra gent’ i una peça de dansa del programa ’Balla’m un llibre’.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic però tenen aforament limitat i per això cal inscripció prèvia a bcsja@amposta.cat

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies