HomeCulturaLes llibreteres valoren “positivament” la diada de Sant Jordi, tot i la...

Les llibreteres valoren “positivament” la diada de Sant Jordi, tot i la climatologia

“Ha estat un Sant Jordi trepidant”, afirma la periodista doverenca i llibretera Júlia Albesa, de la Irreal de Tortosa, que este passat dissabte 23 d’abril va viure la seua primera Diada regentant la llibreria, i afegix que “tot i les inclemències meteorològiques que vam viure aquí, a Tortosa, la pluja no va aturar la gent, que va inundar els carrers, a la recerca de les roses i dels llibres”.

No ho va viure així, Helena Herranz, de la llibreria La Romàntica d’Amposta, que creu que “tot i que la Diada va anar bé respecte de l’any passat, enguany la pluja ens ha afectat quant al volum de gent que va venir”. Tanmateix, tant ella, com Albesa, coincidixen a valorar “molt positivament” la diada de Sant Jordi, respecte del que es va viure a altres indrets del territori, “en què molts companys i companyes han perdut molts llibres”, com en el cas de Barcelona, en què la pluja va desembocar en calamarsa i va provocar pèrdues de fins a 15.000 € entre els llibreters i les editorials.

En este sentit, des de la Irreal de Tortosa, indiquen que “per sort, no hem de lamentar desperfectes materials, cosa que hauria pogut significar la ruïna, per la qual cosa, tot i que valoro molt positivament les xifres quant a vendes, el que m’emporto, al final, és l’eufòria de viure un dia així”.

La jornada va omplir-se d’infants, jóvens i adults que “buscaven descobrir algun títol que els pogués interessar”, diu, Albesa, tot i que matisa que “n’hi havia molts que venien amb una idea prefixada. Per exemple, molta gent va esperar-se per a comprar el llibre d’Antonio Roca Cid. Lo retratista del Rastre, que és un dels que més he venut, [i que segons va anunciar una de les seues autores, la periodista tortosina Marina Pallás, a través de les xarxes socials va ser el llibre “més venut este Sant Jordi a Tortosa” i va esgotar-se- ’n la primera edició], al dia de Sant Jordi”.

Quant als llibres més venuts, les novetats literàries d’autors ebrencs han guanyat presència respecte d’altres Sant Jordis. En este sentit, Herranz assenyala que “enguany, percentualment, he venut més llibres ebrencs que d’altres autors, per la qual cosa estic molt contenta”.

Albesa assenyala que va esgotar els exemplars d’Escales Avall de l’escriptora Cinta Arasa; i també va ser molt demandat Geosmina de Cinta Farnós; tanmateix, el seu rànquing de llibres més venuts situa en primer lloc el del Retratista del Rastre, seguit de l’Alegria de viure, de Sílvia Soler; Crims: Llum a la foscor, de Carles Porta; Història mítica de les Terres de l’Ebre, de Joan de Déu; Benvolguda, d’Empar Moliner, guardonat amb el Premi Ramon Llull; i en literatura castellana, Por si las voces vuelven, d’Àngel Martín.

Un dels gèneres que també va estar molt buscat a la Irreal va ser el còmic, tant per “públic adult com juvenil”. Amb tot, les imatges de la jornada, amb les parades plenes i la gent remenant llibres, mostren les ganes que hi havia de tornar a viure un Sant Jordi amb normalitat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies