HomeCulturaLes Nits de Tyrika presenten el primer cartell realitzat amb intel·ligència artificial...

Les Nits de Tyrika presenten el primer cartell realitzat amb intel·ligència artificial a l’Ebre

El festival Les Nits de Tyrika d’Alcanar, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre, ha presentat el primer cartell realitzat amb intel·ligència artificial a les Terres de l’Ebre.

L’estudi de disseny i comunicació Cultiu ha aconseguit un cartell que segons el director del festival, Àlex Espuny, “sintetitza molt bé què és el festival, història ancestral i cultura contemporània fusionades, que són les dos coses que no podien faltar en el cartell”.

El director ha explicat que “continuant amb la nostra filosofia disruptiva, enguany la volíem traslladar també al cartell i que millor que la IA per obtenir un resultat innovador, trencador i únic”. El cartell de Les Nits de Tyrika, és el primer cartell a les Terres de l’Ebre, en l’àmbit dels festivals, dut a terme íntegrament amb IA.

En el munt de restes arqueològiques es poden veure restes de la vida ibera, ceràmica fenícia i restes de la vida contemporània, ordinadors antics, sintetitzadors modulars, teclats, guitarres elèctriques, monitors de fòsfor verd, tubs de raig catòdic i oscil·loscopis amb ones sinusoidals, altaveus, un salacot i l’antena telescòpica d’una TV analògica, que igual que el xiprer, és comunicació, cel i terra. “I tot -assenyala Espuny- baix el so del tritó trompeta, el corn marí recuperat en les excavacions a la zona, que 2.600 anys després, torna a cridar per reunir-nos al pròsper poblat de Tyrika per gaudir del misticisme i els rituals de la nit”. Completa la imatge la informació d’interès del festival, entre altres, les dates de celebració d’enguany els pròxims dies 29 i 30 de setembre.

El festival Les Nits de Tyrika se celebra des de l’any 2021 a la zona del Parc Arqueològic de la Moleta del Remei d’Alcanar, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcanar i el suport de la Diputació de Tarragona. Una proposta de festival que pretén fusionar l’experiència artística contemporània i avantguardista (Arts sonores, plàstiques visuals, electròniques i digitals) amb la cultura immaterial i ancestral (Primera edat del ferro, cultura Ibera ilercavona i influència Fenícia) i amb el patrimoni (Jaciment arqueològic de la Moleta) i el paisatge locals (Parc d’oliveres mil·lenàries al peu del Jaciment i al costat de l’Ermita del Remei).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

49 + = 51

Últimes notícies